OPDATERET - To sager som håndteres vidt forskelligt

NYHED PÅ RIDEFORBUND.DK 6. NOVEMBER

Dressurudvalgets formand har trukket sig

Pernille Bigaard, der siden februar 2012 har været formand for Dressurudvalget, har valgt at trække sig fra posten. Pernille har truffet beslutningen efter offentliggørelse af referatet fra bestyrelsens behandling af sagen om Dressurudvalgets dispensation fra Fællesbestemmelserne i forbindelse med Hasse Hoffmanns stævnedeltagelse. Stillingen som formand for udvalget vil blive slået op snarest.

”Pernille har gennem 3½ år ydet en stor indsats for dressuren og ridesporten. Særligt vil jeg fremhæve arbejdet omkring hestevelfærd, som bl.a. er resulteret i filmen og foredraget omkring korrekt dressurridning, som Pernille engagerede sig meget i. Det er ærgerligt, at hun har valgt at trække sig, men jeg tager selvfølgelig hendes beslutning til efterretning”, siger Jens-Erik Majlund, generalsekretær i Dansk Ride Forbund. 

Referat fra bestyrelsesmøde 17. oktober 

Uddrag fra referat

Bestyrelsen har bedt om en redegørelse fra Dressurudvalget. Denne redegørelse forelå ikke til bestyrelsesmødet.

Bestyrelsen finder, at dispensationen ikke er en sagligt begrundet forskelsbehandling og imødeser fortsat den efterspurgte redegørelse fra Dressurudvalget. Bestyrelsen er ikke i tvivl om Hasse Hoffmans kvalifikationer til at ride B-stævner men mener, at det bør reguleres i dressurreglementet. 

 


Nyhed 1. oktober

Sag 1

DM 2015 - Andreas Helgstrand får ikke lov at starte DM - end ikke udenfor konkurrence på Tørveslettens Stamina. Alle involverede parter er til stede til stævnet, men der findes ingen løsning = ingen DM start til Helstrand og Stamina i 2015.

4 dage "spildt" på Broholm uden nogen form for fleksibilitet eller "gradbøjning" af DRF´s regelsæt.

Umiddelbart efter DM er ekvipagen udnævnt til at være 1. reserve til EM i Aachen.

Er det ikke et krav, at man skal have deltaget i DM for at være i betragtning til en plads på det danske team?

Sag 2

Hasse Hoffmann har meldt til start i Grand Prix til landsstævne i Herning - uden at være startberettiget. Indenfor 6 timer er sagen løst via DRF, og Hasse kan ride stævne som planlagt. (Kilde: Ridehesten.com)

Hvilke interesser varertager DRF?

Hvordan hænger det sammen, at to meget nært beslægtede sager giver forskelligt udfald?

Tilsyneladende er vurdering af Hasse´s manglende kvalifikation af højere karat, end at Tørveslettens Stamina og Andreas Helgstrand allerede havde været placeret til internationalt CDI3 stævne.

I H2R ører klinger det lidt hult. Det må være på tide, at Dansk Rideforbund finder ud af hvilken retning, og hvilket regelsæt, de ønsker at gøre brug af - og ikke mindst følge. Det må være et minimum i forhold til at opfylde de regelsæt, de selv har fastsat i forhold til deres medlemmer.