OLD forbesigtigelse direkte fra sidelinien (videoer)

Lige nu er der fuld gang i OLD forbesigtigelserne, og det tiltrækker naturligvis meget interesse fra hele verden. Det er formodentlig også her nogle af fremtidens stjerne hingste bliver fundet, og som vil få betydning i årene fremover for de rideheste som produceres worldwide.

Christian Springborg havde valgt at bruge mandag og tirsdag i denne uge i Vechta, for at "tage pulsen" på forbesigtigelsen i OLD. 

 

"Stjernerne fra mandagens forbesigtigelse i det tyske Oldenburger Verband skulle igen i år vise sig at være fremvist af nogle af de dygtigste tyske træningsstalde", fortæller Christian Springborg.

Kat. 115 e. Damsey - Florencio

Dejlig elastisk og smidig hingst med skridt, trav og galop! Prof. forberedt af Schwierking! (ejer Johan Ifverson/Helgstrand Dressage)

Kat. 125 e. Foundation - Del Martino

Super funktionel hingst med masser af power især i galop! (ejer Helgstrand Dressage/Wagner)

 

Kat. 139 e. De Niro - Florencio

En knap udtryksfuld hingst, men med masser af skulderfrihed og smidighed. Dagens bedst springende dressurhingst!

 

Kat. 141 e. Don Juan de Hus - Benetton Dream

En moderne hingst med dejlig rummelige bevægelser! En hingst med interessant blod, som bliver spændende at følge i fremtiden.

 

Kat. 146 e. Foundation - Sandro Hit

Kanon type med masser af hingstepræg. Traver med kæmpe skulderfrihed, men savner endnu lidt balance i galoppen, hvilket nok gør den til reserve." 

 

Hvordan er indtrykket af udtagelsen af hingstene generelt?

"De selekterer hårdt! Hvis hingstene ikke får vist en ordentlig skridt senest på ring, eller fundamentet ikke er i orden på fastbund så bliver de sorteret fra i anden omgang! Men jeg synes, at fremvisningen i longen til at starte med er super! Man får et meget reelt billede af hingstene i forhold til balance, samling og bæring. Du kan ihvertfald bruge det til noget i forhold til, når hingstene suser rundt løse, som de plejer."

"Der er helt klart en rød tråd i deres selektion! Der bliver også kigget rigtig meget i papirerne. Hvis ikke afstamningen er interessant, så skal der utrolig meget til før de udtager hingsten, hvilket jeg ikke har set noget eksempel på her til forbesigtigelsen endnu," fortæller Christian Springborg.