Helgstrand Dressage og de andre finalister

Kvalifikationernes vindere hos 4 års, 5 års og 6 års holdt hele vejen og sejrede også i finalerne.

Det blev en finale eftermiddag med flere heste som ikke helt var på niveau med førstedagens præstationer, men hvor det mest af alt lignede at stemningen og intensiteten i den store arena fik lidt indflydelse for flere hestes vedkommende. Uden tvivl i svær opgave for mange af de urutinerede unge heste. 

Det var tydeligt at det ændrede dommer team også gav ændrede point under vejs, men selvom man kan gå tilbage og se pointgivningen fra førstedagen eller trøstfinalen, så kunne dagens præstationer godt tåle at stå alene for langt størstedelen. 

Pointgivningen blev generelt mere nuanceret og dagens point blev fulgt op med klare argumentationer og forklaringer fra dommerteamet - uanset om man var enig eller ej i det givne resultat. Alle fik grundig "forklaring" i få vendinger på hvorfor netop den karakter blev givet.

Med dagens afslutning af DRF´s championater for unge heste, og med et kig på det kommende UVM år, er de første potentielle emner nu i et noget skarpere lys.

Blandt de 4 års ligner Rockson, China Skovvang, Liva Enshøj og Polka Sensation Nexen bestemt kandidater som er værd at holde et ekstra skarpt øje med i udviklingen over de kommende måneder, ligesom de 5 års Fiontina, Blue Hors Zee Me Blue, Fürstenblick og Vicent Maranello nu går ind i deres 6. år og kunne dermed også være kandidater i 2016 til UVM.

Dagens største "højdespringere" var i 5 års holdet vallakken Solos Don Doublé med Anja Nielsen i sadlen. Super flot fremvist og med lethed og kraft kombineret. Parret kom til finalen som vinder af 2. kvalifikationen igår og bliver i dag velfortjent nr. 4 i finalen. I 6 års holdet kommer Adrenalin Firfod til finalen med en sejr i 2. kvalifikationen og bliver samlet nr. 2 i finalen. Let og ubesværet tur med dagens næstbedste changementer. Ingen af 6 års konkurrenterne kom tæt på suveræne Betina Jæger og Esperance.