Top dressur på dansk grund

Nogle af Europas bedste unge heste og internationale topryttere samlet i Odense den forgangne weekend

Med championatsfinaler og World Cup samlet på ét og samme sted, var der igen i år lagt op til oplevelser ud over det sædvanlige for publikum, de sidste dage af et to ugers konkurrenceprogram til JBK Horse Show i Odense.

Og der er vidst ingen tvivl om at koncentrationen af publikum var fredag, lørdag og søndag i Odense Kongrescenter, hvorimod der weekenden før hvor de unge ryttere var i konkurrence, ikke var flere tilskuere end til et almindeligt landsstævne. 

Hvor kan og bør der sættes ind for at få folk til at gå til internationale hesteoplevelser?

Hvis man starter med forrige weekend hvor ungdommens konkurrencer var lagt, så havde det været oplagt om arrangørerne evt. havde brugt ressourcer på at give nogle af landets rideskole drenge og piger en ekstraordinær heste-oplevelse.

Den første weekend med pony, juniorer og ungryttere konkurrencer var jo som bekendt også den første weekend i skolernes efterårsferie, og her kunne man eksempelvis have valgt at lave "internationale hesteoplevelser" for rideskoler fra det ganske danske land. Busser med centrale opsamlingssteder, soveposer og tandbørste i rygsækken og så en 2-dags tur til JBK Horse Show i Odense. Indkvartering på den lokale skole i Odense, talk-shows med rytterne om aftenen, clinic med en af de unge stjerner osv. - mulighederne er uendelige.

Alt sammen ville jo selvfølgelig afhænge af nødvendig forældre opbakning fra de lokale rideskoler og lidt økonomisk allokering af sponsormidler fra JBK Horse Show. Det ville kunne give hele "ungdomsdelen" en ny dimension til gavn for besøgende, ekvipager, sponsorer, udstillere og ikke mindst mere fokus på den sport som vi alle elsker.

World Cup er World Cup

Med et program som byder på World Cup dressur, må arrangørerne også huske på at det kræver en vis form for "World Cup" kvalitet. I år udtrykte de internationale ryttere frustrationer omkring mulighederne for at træne i arenaen, som alene var muligt den samme morgen (lørdag) inden klassen startede lidt senere. Det betød at de ikke fik mulighed for en reel fuld træning i arenaen, da de skulle ride den indledende Grand Prix nogle timer senere. Rytternes ønske var blot at de havde haft træningstid den foregående aften - uanset tidspunkt. 

Samtidig var vet-check også lagt samtidig med "ride-tiden" for træningen. 

Et kig på deltagerlisten afspejler jo også ganske tydeligt, at de internationale topryttere ikke længere prioritere Danmark som deres første start på World Cup sæsonen. For bl.a. Edward Gal og Hans Peter Minderhoud har Danmark indtil i år altid været deres start på sæsonen. 

Dressurfolket vil se dressur og springfolket vil se springning

Som tilskuer på dressurscenen kommer man kun for "dressuroplevelser", så hvorfor ikke bare 4 intense dressurdage med alt fra pony til World Cup? Og tilsvarende 4 intense springdage...