De svenske championater

Dagens 2. del af 6 års championatet blev vundet af Anna Österberg med Rolecz e. Rosewelt / Calino med 80,60. Parret kom fra en 13. plads i den indledende klasse og er derfor ikke blandt de kvalificerede til søndagens finale.

2. del af 7-års klassen blev vundet i flot stil af Jeanna Högberg med Dan Brown e. Dancier / Hohenstein. En meget velfungerende hest med masser af power og smidighed i både trav og galop. I dagens program er skridten momentvis spændt. Men et kvalitetsprogram hvor Jeanna kan få lov at ride hele turen og med et resultat på 74,123%. Nærmeste forfølger DV hingsten Zaladin MI e. Zack / Landtinus med Jan Brink som scorede 68,772%. En meget afventende tur, hvor det ikke helt ser ud som om Zaladin lader sig ride 100% efter Brink´s anvisninger. 

De svenske 3 års hopper i Sverige ikke på niveau med DV

Generelt var kvaliteten af de 3 års hopper i det svenske felt, ikke på det kvalitetsmæssige niveau som vi netop har set til DV´s eliteskue. Derudover så det for flere af hopper ud som om de ikke var redet ret meget - ikke at det er en kvalitet i sig selv for en 3 års hest, men et minimum når de 3 års heste fremvises under rytter må dog være at de kan gå rimelig stabilt til tøjlen.

Hingsten Ampere var repræsenteret med 8 afkom ud af 17 deltagere. Egentlig ikke med nogle karakteristiske "træk" hos hopperne efter Ampere.

Dagens 3 bedste hopper var efter Ampere/Schufro, Ampere/Archipel og Floricello/Belissimo M - sidstnævnte meget langbenet og elegant model.