Millenium-søn til Danmark og klar til DV´s hingstekåring i Herning til foråret

Allerede den første årgang efter trakehnerhingsten Millenium formåede at tiltrække sig fortjent opmærksomhed, idet der foruden udnævnelse af fløjhingst i såvel det tyske Trakehner Verband i Neumünster som hos Oldenburger Verband i Vechta blev kåret hele 8 sønner.

Dermed havde Millenium slået sit navn fast, og de fleste toneangivende avlsforbund sikrede sig sønner efter denne trakehnerhingst, der er hjemhørende hos Gestüt Sprehe og uddannes af en af Tysklands absolutte topryttere, Kristina Sprehe.

Millenium er selv efter elitehingsten Easy Game, der har bevægelses- kunstneren E.H. Gribaldi til far og danske Pr.u.E.St. Evita XII (Opdrættet af Bjarne Nørgaard, Skals) til mor. Millenium var 2. reservesieger til kåringen i Neumünster i 2010, men det var først, da han kom til sin 70-dages test, at hans store potentiale virkelig kom til udtryk, hvorved han vandt afprøvningen med et samlet resultat på 8,66.

Glædeligvis vil også de danske avlere nu have nem adgang til dette eftertragtede Millenium-blod, da et nyt hingsteselskab bestående af LHA Aps., Melsen og Lyngbye så dagens lys under dette års Hengsttage i Holstenhalle.

Stærkt inspireret af succeshistorien omkring den danske trakehnerhingst Aston Martin TAF 0901 e. Monteverdi, der har været omdrejningspunktet om et godt samarbejde mellem opdrætter, rytter, insemineringstation og ejer, blev ideen til et nyt projekt født.

Aston Martin TAF 0901 blev to gange udtaget til UVM i Verden, opnåede topplaceringer i Scandinavian Open i Falsterbo, uddannet til Intermediare II med John Hvalsøe Saul i sadlen, kåret i Trakehnerforbundet samt Dansk Varmblod og næsten dagligt hentet til sin fødegård, Karenagaardens Insemineringsstation, i inseminerings- sæsonen for at betjene hoppeejerne med frisk sæd.

I maj måned 2014 blev han solgt til Helene Melsen, der på ganske kort tid debuterede i Grand Prix-klasserne med ham, og de har siden med succes repræsenteret Danmark i blandt andet NM, ligesom de nu deltager i træningssamlingerne med Rudolf Zeilinger. Aston Martin TAF 0901 koncentrerer sig nu helt om ridekarrieren med sin rytter, men teamet bag Aston Martin TAF 0901 besluttede sig altså for et nyt fælles projekt, og glæden var stor, da Uwe Heckmann lod hammeren falde i Holstenhalle - og buddet gik til Danmark.

Også som føl formåede denne udtryksfulde og velgående søn efter Millenium at påkalde sig publikums opmærksomhed, og tilbage i 2013 var det også Uwe Heckmann, der lod hammeren falde for følauktionens højeste bud, da en af Tysklands allerstørste hingsteopdrættere, Heinrich Ramsbrock, erhvervede sig føllet. Opvæksten og klargøringen til trakehnerkåringen er foregået i Menslage hos Heinrich Ramsbrocks dygtige team, men nu overlades tøjlerne til danske kræfter.

Planen er, at Millenium-sønnen skal fremstilles til kåring i Dansk Varmblod og siden starte sin dressurmæssige uddannelse hos John Hvalsøe Saul, medens han sideløbende vil være tilgængelig for hopperne på Karenagaardens Insemineringsstation.

Som traditionen byder i Trakehnerforbundet, opkaldes afkommene efter deres mødres forbogstav, og ejergruppen har besluttet at navngive hingsten: Halleluja, der er en gammel hebræisk lovprisning kendt på mange sprog og et udtryk for glæde og anprisning. Således glæder ejergruppen sig nu over at kunne tilbyde en Millenium-søn til avlerne i Danmark.