Bronze medalje vinder fra EM i Aachen slog til igen og guldkorn fra Kittel

Beatriz Ferrer-Salat tager CDI-W Grand Prix kür sejren i Lyon

Med gårsdagens sejr i Grand Prix klassen kunne Beatriz gentage succesen i dagens kür med en sejr på flotte 82,875%.

Selvom det ikke var en top poleret galop tur, så er kvaliteten super flot i travarbejdet, kombineret med super passage og piaffe. Overgangene ind og ud af piaffen synes umiddelbart lidt bratte, men der er ingen slinger i valsen eller uro momenter = ingenting at pege fingre af. I galoppen bliver toer serien lidt kantet og man kunne godt ønsker sig mere smidighed i overlinien, men kvaliteten af galoppen begrænser ganske enkelt den mulighed. Mod slutningen af galopturen indløber der et par mindre fejl. 

"En sejr" for Kittel og Deja

Stevie Wonder er ikke den eneste er kan rocke en hel arena - det kan Kittel og Deja også. En ren balletdanser er Deja, af den smidige slags. Eneste issue i dag var piaffeturene som bliver med spændinger for de første, mens den sidste er rigtig fin. Det er tydeligt at Kittel ikke beder om mere end Deja føler sig tilpas med. Flot "come-back" efter det uheldige EM i Aachen - ikke nogen skam at kunne ride næsten lige op med bronze medaljen. 

Super molle

Ny kür en udfordring - bare ikke for Smeyers Molberg og Marcela Krinke-Susmelj.

Timingen og samspillet i en ny kür tager som regel tid inden det er helt afstemt. Det var bare ikke tilfældet for Molle og Marcela i dag. Parret viser en super flot ny kür - både med spændende linier og musik som i rytmen passer lige i øjet til Molberg. Ekvipagen starter skarpt ud og holder stilen hele vejen. Resultat 78,00% - personlig bedste for ekvipagen for 2. dag i træk.

Efter at have lykønsket Marcela kom denne besked tilbage "Super Molle".

Skarp Rikke Svane

Rikke Svane red som planlagt skarp fra start til slut, og Finckenstein spiller flot med helt til sidste overgang til piaffe pirouette, hvor det ligner han siger "nu har jeg ski svaret frem hele vejen - tid til pause", men Rikke redder situationen og kommer videre. Ærgerlig finale på en ellers meget harmonisk og flyende tur. Parret slutter som nr. 8 med 72,125%.

Se resultatet af klassen her. 

Guldkorn fra Kittel

I den første afdeling af klassen havde Patrik Kittel taget plads som medkommentator hos FEI-tv. Normalt er der langt fra jubel scener når der kommenteres i en kür, men undtagelsen bekræfter i dag reglen. 

Kittel fører seerne med hele vejen, og kommer under vejs med egne guldkorn:

"Look forward to the next - never thinking back"

"I love riding freestyle but the process of getting the entire program finish I really don´t need"

"She is smiling up there - I love it. That´s what´s it´s all about - enjoying yourself and your horse in the ring"

"1st World Cup for Beckham and Marina Mattsson. So important for the young riders to get the feeling from GP sport early"