"Jockey fejl" fra German Masters vinderen

For 12. gang sejrede Isabell Werth i German Masters i Stuttgart

Isabell Werth rider en komfortabel sejr hjem i dagens Grand Prix Special på den blot 9-årige Emilio 77,824%.

Generelt velbalanceret blot med et lille "bump" i overgangen til passage ved C, hvor Emilio var klar til parade, og i galop traversade til højre hvor Isabell får lagt lidt for meget tryk på - begge uoverensstemmelser forklarer Isabell efterfølgende som klare "jockey fejl". Og samtidig udtrykker Isabell og stolthed over hvordan hendes unge hest går en upåvirket tur, modsat mange af de ældre og mere erfarne heste i feltet. 

Umiddelbart så H2R ikke Burlington og Charlott-Marie Schürmann så langt fremme i feltet i dag. Den kraftfulde hingst gør sine ting med kvalitet, men initiativet mangler. Man har fornemmelsen af at hvis ikke det var grundet rytterens super engagement og skarphed, så havde tingene set meget anderledes ud.

Mens når man ser Bonzanjo med Diederik van Silfhout, Zaire med Jessica von Bredow-Werndl samt Karen Tebar med Don Luis, så er der masser af naturlig go og power, som naturligvis skal kunne kontrolleres, men som bare giver et helt anderledes billede når tingene lykkedes.

Franskmændene gør klar til OL

Sidstnævnte Karen Tebar havde lidt ekstra udfordring med hendes unge Don Luis, som viste sine spændinger i dag ved nærmest at piaffere baglæns. Men en ekvipage som ellers udstråler harmoni og en hest som ser ud til at elske udfordringerne under vejs, og som samtidig kan udføre tingene i højeste kvalitet. Ved det efterfølgende interview i arenaen står Don Luis helt upåvirket og nyder stemningen.

Karen Tebar´s landsmand Pierre Volla med den yndefulde Badinda Altena havde meget mere kontrol hele vejen i dag end i Grand Prix klassen. Selvom første changement i toerne er med samlede bagben og der indløber fejl i de 15 ettere samt piaffen er med nogle spændinger så giver billedet bare et indtryk af at der "bare" skal flere stævne kilometer til inden hoppen slapper mere af. 

Se resultatet af klassen her.