Endnu en dansk hest finder vejen til Danmarks internationale toprytter Mikala Münter Gundersen

Det er ikke første gang at Mikala Gundersen som er bosiddende i USA er på "heste-shopping" i Danmark. Denne gang er det den store (177 cm) 7-årige DV vallak Askehavens Hot Hit e. Hotline / Sandro Hit (kaldet Hotte) som lige nu er på vej til USA, som formodentlig ny stjerne hos Mikala i Florida i USA.

Hvor starter det hele? 

Avler Lisa Munch Holst (Hestejournalisten) fortæller: "Jeg købte hoppen Cassandra Hit e. Sandro Hit / Coriolan hos hestehandler Klaus Munkedal på Fyn som 4 års, som min nye ridehest. Jeg ville bare avle ét føl mens hun var ung, og det blev Hotte. Siden red jeg hende op til M, men forfangenhed satte hende ud af sporten og hun kom i avlen permanent. Hun er i øvrigt en fuldstændig fantastisk hest. Så lækker at ride og blev også fløj til kåringen."

"Hotte er født i min lille stald med plads til tre heste. Ved folingen måtte jeg agere fødselshjælp, da han også var et stort føl. Han voksede op hjemme hos mig sammen med et føl jeg købte som kammerat til ham. Han var avlet til mig selv, men han blev for stor til mig, så jeg solgte ham som 4 års til min gode ven Jørn Valdemar i Jylland, der havde drømt om at få ham siden han så ham første gang."

Privat foto: Askehavens Hot Hit i følfinalen

Privat foto: Askehavens Hot Hit i følfinalen

"The American Dream"

"Hotte er verdens skønneste hest. Sådan en, der bare altid gjorde som jeg sagde, selvom han var så stor. Han gik efter mig som en lille hund, og han betyder så meget for mig. Derfor er jeg også SÅ glad og stolt over, at Mikala ser stjernen i ham. Jeg har altid sagt han var fantastisk!"

Afløseren

"Jeg har hans lillebror på 3 år, der har Don Olymbrio som far og er i en størrelse, der passer mig. Han er vildt lækker og er tilredet, så jeg tænker at starte ham op selv til foråret."

"Hoppen har jeg netop fået tilbage i stalden. Hun har været lånt ud til Stutteri Fauerbirk nogle år. Jeg har sat hende i fol med den lille spektakulære Total Hope fra Sverige e. Totilas/Don Schufro (Weihegold er mor). Så min næste ridehest er forhåbentlig født til foråret", siger Lisa.

Salget af drømmehesten

Sælger Jørn Valdemar fortæller: "Han var min eneste hest og faktisk også min drømme hest. Jeg har lige siden han var føl været dybt forelsket i ham, og det endte med han blev min. Uddannelsen af Hotte har jeg selv stået for, men med super professionel undervisning og gode råd både fra Lisa, men især fra Janni, Bjarne og min tidligere træner Morten Petersen."

"Lige nu står den ikke på ny hest, da jobbet og en ny karriere står i første række. Jeg kan selvfølgelig ikke undvære hestene, og heldigvis har jeg fået lov at komme ud at ride lidt på nogle af Janni og Bjarnes heste."

Fra Holstebro til USA

Janni Thermann fortæller: "Jeg har kendt Hot Hit siden Jørn købte ham, og vidste det var en god hest, men også en stor hest, som skulle bruge tiden til at vokse til."

"Han kom her til os i maj måned, og Bjarne red ham og var meget begejstret over hvor godt ham tog mod arbejdet. Vi satte ham til salg online, hvor Mikala henvendte sig. Hun kørte herop fra Tyskland (på det tidspunkt var hun på træningsophold i forbindelse med EM) og prøvede ham. Hun var meget begejstret for ham, og i løbet af en uges tid fald handlen på plads."

"Hotte får de bedste muligheder for at udvikle sig til en stjerne.Vi er meget glade for at det var Mikala der købte ham. Det er meget spændende at se hvordan de to udvikler sig i fremtiden." 

Privat foto: Askehavens Hot Hit

Privat foto: Askehavens Hot Hit

Spændende hest som jeg måtte prøve, og nu er han på vej til stalden 

Køber Mikala Gundersen fortæller: "Det er en stor hest, og ikke ligefrem en nem hest at ride, men bevægelsesmæssigt har han bare lige det jeg leder efter hos en dressurhest, og så virker han som om han har et super temperament. Det jeg faldt for var hans rare øjne. Han er en super sød hest. Han har en galop der kommer op af jorden og er let at få hurtig bagi. Det er et stort plus, da det klart er en styrke til galop pirouetter, zigzag og piaffe. Da jeg bad ham om et par korte trin som indledning til piaffen reagerede han korrekt og villigt med det samme. Om han bliver en ny tophest det er der ingen der ved, men jeg elsker arbejdet hver dag, og så længe der er fremskridt, så er det ikke så vigtig for mig hvor langt han når." 

"Det er jo kun de færreste der når hele vejen, og hvis jeg føler det er for svært for ham at nå hele vejen til Grand Prix, så må han blive i lille tur. Mit mål er at ride Prix st George i løbet af 2016."

"Hotte som han bliver kaldt er lige nu på vej til vores stald her i Florida. Han flyver ud af Amsterdam på tirsdag så han kommer til os senest fredag. Jeg glæder mig meget," slutter Mikala.