Hans-Christian Matthiesen erfaren dyrlæge og international dommer

Udover at et vellignende foto som pryder et opslag på Facebook i dag, fanger indholdet på Hørsholm Hestepraksis Facebookside også ekstra interesse.

Næste Dyrlæge vi vil præsentere her på facebook er HC:

Når man siger Hørsholm Hestepraksis,tænker man i høj grad på HC. Ikke kun pga at han har arbejdet i HH i 12 år, men fordi han er vores kendte ansigt udadtil. HC har i mange år været dybt involveret i ridesporten, især dressuren, hvor han som frivillig har arbejdet for Dansk Rideforbund og for FEI (det internationale rideforbund).

HC arbejder 2 dage om ugen på klinikken og 2 dage i kørepraksis. Størstedelen af hans arbejde består i bevægelsesforstyrrelser, haltheder, rygproblemer, ridemæssige udfordringer mm. De fleste undersøgelser udføres på klinikken, mens kontrolbesøgene ofte klares hjemme i stalden hos hesten.
Du vil som klient hos HC opleve en dyrlæge, som har en meget stor viden og erfaring indenfor sports relaterede skader på hesten. Det vil sige de skader som især ses i bevægeapparatet (ben,ryg,hals). Som rytter mærker man en "nedsat præstation” af sin hest, f.eks ved at hesten halter/er urent gående, den stopper før spring, lægger sig ikke til biddet ol. Her vil HC kunne hjælpe med at løse problemerne.

HC er god til at formidle sin viden, både direkte til hesteejeren men også i større forsamlinger, hvor han i dyrlægeregi og i form af sit arbejde indenfor ridesporten afholder talrige kurser og foredrag.

HC er en omsorgsfuld men også kritisk person, idet hensynet til hesten altid kommer i første række. Således vil man som hesteejer opleve at man bliver rådgivet i den optimale behandling og genoptræning af hesten, også selvom dette kan indebære ændringer af rytterens vaner.

Sideløbende med sin dyrlægekarriere har HC uddannet sig til dressurdommer, og er nu 5*international dressurdommer samt ansvarlig for dommer uddannelsen. Dette job kræver at HC har hele verden som sin arbejdsplads, og han rejser derfor en hel del. Vi er allesammen meget stolte af hans bedrifter og bakker ham 100% op…også når vi driller ham og kalder ham "månedens gæst" på Hørsholm Hestepraksis.

I øjeblikket er HC igang med en uddannelse som leder i international sportspolitik.

Privat har HC datteren Anna på 4 år.

Kilde: Hørsholm Hestepraksis