Der er brug for en hurtig beslutning - det handler om sikkerhed

Ved Dansk Varmblods forbesigtigelse i Vallensbæk i dag skete det der ikke må ske.

En unghingst med masser af mod på livet, mente i et splitsekund at tingene var endnu mere interessante med kun to bagben på jorden. 

Uheldigvis stod den erfarne hingstefører Christian Springborg i det splitsekund på det forkerte sted, og han bliver ramt af en hov baghovedet. Til alt held kan Christian nøjes med en tur på skadestuen, 3 sting, og hovedpine. Men en situation som man slet ikke tør tænke videre, da det kunne være endt meget værre.

Svenskerne har i årevis haft påbud om hjelm når de fremviser de unge hingste ved hånd. En "øvelse" som Hans Jørgen Hoeck og hans folk de seneste år også har brugt, når de fremviser hingste til kåringen i Herning.

Forslag til Dansk Varmblod: "Fra 2016 er det påbudt at føreren af en hingst som fremvises ved hånd skal bære godkendt hjelm".

 

Privat foto: Christian Springborg med 3 sting

Privat foto: Christian Springborg med 3 sting