Passionen for hestene kombineret med familielivet

Tidligere DRF medarbejder Benedicte Krüger Nielsen har langt fra lagt "hesteriet" helt på hylden efter hun og familien er flyttet til Schweiz. 

H2R har fanget Benedicte til en lille snak om det at flytte ud, og samtidig også få både familie og fritid til at fungere.


At flytte Schweiz

"For knap tre år siden – fik vi chancen for at flytte til Schweiz i forbindelse med min mands arbejde. Den chance greb vi – og et nyt kapitel af vores liv startede.

Det betød imidlertid farvel til Malmø i Sverige, hvor vi nåede at bo 6 år samt farvel til mit arbejde gennem 5 år hos Dansk Ride Forbund. For os var beslutningen ikke så svær, da vi altid har været eventyrlystne og aldrig bange for at tage en udfordring op. 

Så med to små børn rev vi teltpælene op, sagde farvel til familie og venner og fløj den 28. December 2012 til Schweiz – ned til vores lejlighed syd for Zürich.

Jagten på at finde et nyt ridested gik ind med det samme, da jeg simpelthen ikke kan undvære den daglige omgang med hestene, og heldigvis fandt jeg et par heste, som jeg kunne lufte et par gange om ugen. Lige nok til at holde mine abstinenser nede, mens min egen ventede på at blive gammel nok i Danmark."

Hobbyavleren

"Da min gamle dressurhoppe Acoustica (Abanos/Exstream XX) fik en kronisk skade i sit forben, valgte jeg i 2010 at ifole hende med hingsten Quaterback, som jeg havde forelsket mig i, da jeg så ham som 3 års. Et år senere kom Qubinec til verden – helt perfekt efter min mening – fuks med stor blis og fire lange strømper! Acoustica blev derefter solgt til Linda Falensteen og Martin Strande som avlshoppe, og lykkeligvis tog de også gerne imod Qubinec som legekammerat til deres hingsteplage."

Tilridning og grunduddannelse

"November 2014 rejste Qubinec til Stald Noagaard, der drives af Jan og Sophie Christensen, for at blive tilredet. Det blev til 8 måneder i ridning og en enkelt start i Dansk Ride Forbunds Championat for ungheste inden Qubinec rejse til Schweiz."

Hestelivet i Schweiz

"At finde det perfekte ridecenter er aldrig nemt, men i Schweiz synes jeg det har været en meget stor udfordring. Især fordi der ikke er specielt mange private steder, der også har ridehal, og i det område vi bor i er fokus primært på springning. Derudover bliver det heller ikke lettere af, at de fleste kun snakker schweizertysk, hvilket jeg endnu ikke mestrer helt. Efter mange besøg i diverse stalde fandt jeg frem til Stall Eisfeld syd for Zürich. En helt fantastisk skøn lys stald med kun 16 pensionærer og stor ridehal og to udendørs baner.  Datteren på stedet rider selv både dressur og springning, og bliver blandt andet undervist af den erfarne Silvia Ikle.

Silvia Ikle står også bag den schweiziske organisation Dressurakadamie.ch, der kan sammenlignes lidt med den danske organisation Dressurens Venner.

Akademiet arrangerer diverse foredrag her senest et om doping af konkurrenceheste, og to gange om året får de den svenske FEI dommer Eric Lette til Schweiz for at give en form for clinic. Alle kan deltage i arrangementet med Eric Lette, men primært er det ryttere fra det schweiziske senior-, youngrider- og juniorlandshold, der rider med. Der bliver især øvet programridning, men man kan også som deltager vælge at ride fri træning. Undervejs bliver der givet gode og brugbare tip ud fra hvilket niveau hesten befinder sig på, og ligeledes kommer der små anekdoter fra Lette.

Både som deltager og tilskuer synes jeg, man får en masse brugbare input ud af clinic’en – som for øvrigt er gratis at overvære som tilskuer. Især var det en fornøjelse at se den nykårede schweiziske mester Anna-Mengia Aerne Caliezi på hendes smukke skimmel øve deres kürprogram."

Ny stald til årsskiftet

"Fra årsskiftet står den på skifte af stald til Daniel Ramseiers gamle stald i Horgenberg, som er tættere på vores bolig. På stedet er danske Flemming Thomsen tilknyttet som træner, så det ser jeg meget frem til."

Hverdagen

"Når man har tre små børn på 1, 3 og 6 år skal alt planlægges for at hverdagen kan hænge sammen med en mand der også rejser en hel del.

I Schweiz er samfundet bygget op, således at de fleste kan leve af en indkomst pga den lave skat, derfor når man får børn er det normalt at det kun er den ene af forældrene der arbejder. Dertil kommer at daginstitutioner koster ca. 10.000 dkr. om måneden for et barn på fuld tid, hvilket også er medvirkende til at den ene forældre er hjemmegående.

Hos os går vores ældste datter i skole, mens de to små er i daginstitution tre dage om ugen – især for at få lært sproget inden skolegang. Derfor kan jeg tre dage om ugen nå hesten om formiddagen inden vores ældste datter kommer hjem fra skole kl. 11.30 til frokost. De andre dage bliver der så redet om aftenen – og hvis min mand er ude at rejse har jeg en dansk pige, der hjælper med at holde Qubinec i gang."