Sporten var god i Las Vegas

Verdensrekorden udeblev

Selvom det der næsten overskyggede den fantastiske finale var den rædselsfulde medkommentator på FEI-tv, så var der faktisk klasse sport i Las Vegas - VERDENSKLASSE sport. 

Gammeldags - ja måske

Las Vegas stemningen eller måske mere USA stemningen, bliver bare lige en tand for meget når det handler om at verdens bedste ekvipager samles til en finale. Det ofte højlydte publikum passer ikke til dressur på det ypperste niveau. Man kan ikke både bede om højeste elektricitet og 100% afspændthed på det konkurrenceniveau. Det kræver for meget show hest. Måske en gammeldags holdning... 

Valegro med verdensrekord kvalitet

Valegro gik faktisk sin tur til en ny verdensrekord, og det var også blot marginalerne som skilte. Ved et kig hos dommerne var det også et verdensrekord ridt iflg. 3 af dommerne nemlig: svenske Annette Fransen Iacobaeus 95,750%, danske H.C. Matthiesen 95,000% og amerikanske Liselotte Fore 97,000%. Verdensrekorden fra Olympia 2014 hedder: 94,300%. 

Ikke så meget at pege fingre af teknisk, men umiddelbart kunne det godt ligne at næsebåndet sad skævt hestepasser Alan!

Gense verdensrekorden fra december 2014 nederst i nyheden her.

Glock´s Undercover følte sig ikke tryg i Vegas stemningen  

Det blev desværre ikke rigtig til den håbede tættere top fight i toppen af finalen mellem Gal og Dujardin. Undercover gik ikke op til hans optimale på dagen. Og Grand Prix turens fejl i serierne havde desværre sat sit aftryk i form af at Gal nu på en lidt mystisk måde havde valgt at lade sin højre hånd tydeligt gå med ud til changementeren til højre - desværre stadig med fejl i etterne. Piaffe og passage turene virkede knap så sprudlende som man før har set dem. 

Unee BB og Jessica von Bredow-Werndl gjorde bestemt finalen spændende 

Spændende på den måde at forstå at parret netop var med hos H2R på podiet inden finalen var gået igang. Men med et par tekniske fejl under vejs blev margin ned til Laura Graves med Verdades pludselig noget mindre.