Et åbent Nürnberger Burg-Pokal felt

36 startende ekvipager i dagens opvarmningsklasse til Nürnberger Burg-Pokal 

Selvom Anabel Balkenhol og trakehnerhingsten Heuberger slutter med dagen højeste score på 73,756%, så var det et tæt felt generelt.

Rigtig mange ekvipager med tekniske fejl, som mest af alt, for størstedelen, lignede manglende rutine og de nye omgivelser. Men derfor ser det også ud til at være endnu mere vigtigt at ride opvarmningsklassen, inden det for alvor går løs på lørdag med kvalifikationen.

International debut til Carina Cassøe Krüth og Heiline´s Hot Mix 

Ny ekvipage på den tyske scene og med en bedømmelse med pladscifrene 17 - 23 - 6 - 8 - 20, så er det jo heller ikke lige frem nemt at få essensen med og lære af "fejlene".

Parret kommer godt fra start. Desværre misforstår Hot Mix traversade hjælpen i traven til højre, og det lykkedes desværre ikke for Carina at få den vist. Den frie skridt er intet mindre end fantastisk - 100% klar i en aktiv marcherende afspændt form med stor overtrædning og kun belønnet med max 8! Det var klart en fri skridt til 9,5 eller et 10-tal kunne man bestemt også godt have set. Gode gennemsprungne og aktive serier og god kvalitet i halv pirouetterne i galop. Parret efterlader et meget harmonisk og nydeligt billede, og får da også masser af rosende ord med på vejen af den meget talende kommentator Kim Kreling på Clipmyhorse.

En klar 70% tur selv med den store fejl, men hvor det desværre kun var dommeren ved C, Ulrike Nivelle som så parret på det pointniveau. 

Den 9-årige Dolany gik sin 2. tur ad midten nogensinde idag 

Det var skønt come-back til Nathalie zu Sayn-Wittgenstein idag i Hagen. For anden gang nogensinde gik den 9-årige Dolany efter Don Schufro / Rubinstein turen ad midten idag. Selvom vallakken ikke er betydelig i størrelsen, så giver han både et godt indtryk og et godt billede - 4 sokker og blis fornægter sig jo aldrig. Han bevæger sig naturligt og smidigt uden at være prangende, men ser ud til være rigtig godt "dresseret" hjemmefra og viser gode kvaliteter i løbet af turen, selvom der indløber småfejl under vejs.

Nathalie fortæller også at hun er meget tilfreds med ham efter turen idag. "Han er altså lidt af en bangebuks, så lige nu mangler han bare mere selvtillid og styrke. På hjemmebanen går han alle øvelserne til Grand Prix turen," siger Nathalie.

Noter

Hoppen Damon´s Devine e. Damon Hill / Rubin Royal med Helene Langehanenberg er blevet til en kæmpe hest. Stadig harmonisk med bevægelsesforløbet ser bare ud til at være for stort til at kunne blive 100% harmonisk i et program. 

Hingsten Don Noblesse e. Dancier / Don Davidoff går turen som han gjorde sidste år også. Stabilt 7-tals tur, hvor man bare savner noget "mere".

Tidligere UVM guldvinder Sa Coeur med Eva Möller i sadlen bliver rigtig godt betalt hele vejen rundt. Den unge vallak ser umiddelbart ud til at mangle to vigtige faktorer i dressuren, nemlig naturlig go og power bagfra. Forhåbentlig et spørgsmål om styrke og sikkerhed. 

Se resultatet af klassen her.