CDI3 Grand Prix i Odense med et felt med mange fejl og spændinger

Desværre igen med tekniske udfald - denne gang gik det desværre ud over 4 ekvipager, hvoraf man blot fik set den første del af den Miata og den sidste del Caprino, mens man hverken fik set Raneur eller Neve Nip.

Til den positive side hører med at international FEI dommer H.C. Matthiesen havde taget plads i "kommentator boksen". Masser af gode og informative kommentarer under vejs, og gode vinkler på hvordan han dels bedømmer og vurdere de enkelte momenter, styrker og svagheder, samtidig med han holder det samlede billede for øje. Bestemt et tiltag som man kun kan hilse velkommen. 

Omgivelserne gav mange kvaler for mange af ekvipagerne idag. Og selvom man havde brugt pausen inden Grand Prix klassens start på at flytte kameraer, så var der stadig "noget" som var farligt.

 

Toppen 

Nr. 1 - 70,000%. Daniel Bachmann tog dagens 2. sejr denne gang med Loxana. Rigtig mange nydelige og flyende ting med god kvalitet. Desværre fungere piaffe turene ikke optimalt og det virker ikke som om Daniel helt har Loxana foran hjælperne her. Der indløber lille fejl i zig-zag galoppen og balancens mistes i den første pirouette. Loxana var modsat rigtig mange af de andre i klassen nærmest upåvirket af omgivelserne. 

Nr. 2 - 69,420%. Tinne Vilhelmson-Silvén med hingsten Benetton Dream. Stor imponerende og kraftfuld hingst ved første øjekast. Flot trav tur men momentvis virker han som om han er lidt ude af rammen, og er også en del fokuseret på omgivelserne. De sværeste ting virker desværre ikke helt ligefrem for ham. Serier svinger med spændinger, zig-zag med fejl idag, og generelt lidt for lidt udtryk og power i passagen, mens piaffen bliver lidt tøvende og med forholdmæssig for høje bagben. Et langt fra top billede som Tinnes afløser for Don Auriello.

Nr. 3 - 69,380%. Andreas Helgstrand og Tørveslettens Stamina med deres internationale debut i Grand Prix i dag. Afventende og forsigtig tur. Det er tydeligt at taktikken er lagt hjemmefra og den følges. Generelt vil man gerne have "noget mere" hele vejen rundt, men der er nok heller ikke nogen tvivl om at det handler om at den unge Grand Prix hoppe får oparbejdet rutine og sikkerhed inde på banen inden Andreas kan give mere gas. 

 

Den blot 9-årig N.O.H´s Daijoubo med Severo Jurado Lopez giver et bedre og mere sikkert billede for hver gang vi ser dem. Ingen tvivl om at ekvipagen er på rette spor, og det ser ud som om Daijoubo vokser med opgaven og bliver mere skarp hele tiden. 

Se twitter om alle tilgængelige ekvipager her.