Rikke Svane klar til team opgave - Agnete Kirk Thinggaard skuffet

Rikke Svane og trakehnerhingsten Finckenstein er klar til deres team debut 

Parret var vist solid og god formkurve frem mod udtagelsen, og kunne med weekendens gode præstationer tage hjem til Luxembourg og sige - "vi gjorde hvad vi kunne".

Rikke Svane er 41 år, bosat i Luxembourg sammen med sin mand og deres 3 børn på hhv. 7, 13, og 14 år.

"Fænomenet" at være sin egen hestepasser, er ikke kun en titel som svenske Paulinda Friberg med Di Lapponia T bærer. Rikke Svane er også sin egen hestepasser, når hun er til stævner sammen med Finckenstein.

Til dagligt står Finckenstein opstaldet 7 km fra Rikke og familiens bopæl. Stedet som er et stort privat sted har ialt 90 heste på stald. Tidligere har det hovedsagligt været med springryttere, men i den senere tid har dressuren også vundet frem, og danske Fie Skarsø kommer nu bl.a. fast to gange om ugen og underviser der.

I forbindelse med Rikke og Finckensteins udvikling som "boblere" til landsholdet, har det også givet mulighed for at træne hos Zeilinger. Det har som Rikke fortæller givet nogle nye input, og skarpheden når det går løs indenfor det hvide hegn er også blevet timet.

Opringningen om at parret var på teamet til EM kom som en glædelig overraskelse, selvfølgelig havde Rikke håbet, men at hun nu virkelig skal afsted, er en helt ny tanke som hun ikke helt har vænnet sig til endnu. Det var naturligvis med et "yes" vi er klar og et lille hop på gulvet, men hverdagen kører nu videre frem til starten, men man fornemmer tydeligt kampgejsten når Rikke siger "bring it on".

Lige nu holder Finckenstein lidt fri efter weekendens stævne, og herefter er det planen at parret tager en tur omkring Zeilinger (som blot bor 400 km væk) for at få lidt skarphed inden det går løs i Aachen. Sommerferien med familien er naturligt sat på stand-by indtil efter EM, men det er planen at familien støder til hos Zeilinger, så der bliver lidt feriestemning i familiens tegn et par dage når træningen er overstået. 

Agnete og Jojo ikke med på landsholdet i denne omgang

Agnete Kirk Thinggaard fortæller om hendes oplevelse frem mod team udtagelsen. "Det er meget ærgerligt og jeg er rigtig skuffet - ikke over at jeg ikke er udtaget, men over min ringe præstation i Hagen. Jojo og jeg ramte ikke vores fælles topniveau. Det er jo et spørgsmål om timing, og om at være på en opadgående kurve til udtagelsesstævnerne. Det har jeg ikke været. 

Vi kommer tilbage næste år - jeg nulstiller og så er vi klar igen!

Lige nu går Jojo på fold og jeg hygger med familien i Skagen - det er også værdsat."