Svenskerne sad hårdt på toppen af 6 års feltet i dag i Falsterbo

Må endnu engang konstatere at Falsterbo stævnet er ideelt for træning af de unge heste - og lige nu specielt de heste som er kandidater til at skulle repræsentere hhv. Danmark og Sverige til næste måneds UVM i Verden.

Det er desværre endnu ikke blevet et "must" at alle de bedste UVM kandidater skal deltage i Falsterbo inden de endelige hold sættes. Men med de erfaringer som man endnu engang kan samle ved et stort stævne som Falsterbo og et stævnemiljø a la Verden, så synes det at være oplagt at bruge Falsterbo stævnet aktivt som en del af udvælgelsesproceduren inden turen går til UVM.

I dagens 6 års klasse var der rigtig mange som havde hænder fulde. Mange heste spændte for omgivelser, og det var tydeligt en svær opgave generelt for alle ekvipagerne.

I toppen af klassen var den store kraftfulde Revolution e. Skovens Rafael / Fürst Heinrich med Anna Svanberg i sadlen. En flot og velmuskuleret model med 3 rigtig gode gangarter, og egentlig ikke nogle øvelsesmæssige svagheder. Der hvor udfordringer pt. er størst ser ud til at være at holde den store vallak løsgjort og eftergiven. Speciel i øgningerne ligner det mest af alt at Revolution bare lægger sig på og går, og samtidig forsvinder den ud af formen. 

Både Anne Troensegaard og Betina Jæger er klar til finalen 

Anne og Litvinenko Sjælstofte bliver placeret som nr. 8 i feltet. Det ser ud til i flere momenter at den røde vallak er mere end en almindelig udfordring for rutinerede Anne at holde i rammen og på plads i formen. Og derfor bliver billedet oftest med fællesnævneren "stærk på tøjlen". Bestemt ikke et billede som Anne Troensegaard er kendt for at levere.

Betina Jæger og Enjoy de Hus bliver placeret som nr. 9. Betina mestre flot øvelsen i at prøve at få det til at se ubesværet ud, men Enjoy er tydeligvis mere end almindelig opsat på opgaven og tager ofte teten i et lidt for flot tempo. Skridten bliver i dag lidt på tæerne hele vejen. 

Se resultatet af klassen her.