2. del af teamkonkurrencen

Umiddelbart starter 2. del af teamkonkurrencen noget svagere end forventet, på det må at forstå, at man traditionelt ser de stærkeste ekvipager fra de enkelte nationer på 2. dagen.

Man skal faktisk overraskende nok helt ned til den 11. startende ekvipage som er ruslands Marina Aframeeva med Vosk, som er første ekvipage som leverer højeste score for sit team efter førstedagens ekvipager.

Hans Peter Minderhoud og Glock Johnson leverer varen "som de plejer". Måske ikke det mest positive ordvalg, men ikke desto mindre fakta. Parret har gennem sæsonen leveret den ene stabile, skrape og højkvalitets tur efter den anden, og til EM præsterer de igen, dog med en lidt uventet fejl i toer serien. 

Carl Hester og hans store Nip Tuck leverer også en stræk præstation, og selvom British Dressage er optimister og skriver at han har en fejlfri tur, så er der alligvel lidt små uoverensstemmelser under vejs, ikke helt lige indridningsparade, uro i parade for tilbagetrædning, og overgang ud af den 2. piaffe med et stort trin ud, og changementet efter den frie galop bliver det nærmest til en overgang gennem trav istedet for galop. Men generelt ikke noget der givet et større forstyrrende billede, men blot nuancer. Iøvrigt er Nip Tuck´s passage ture nu blevet med super flot spring og løft hele vejen.

Totilas et helt kapitel for sig selv

Totilas er der skrevet så meget om at det ikke behøver mere "omtale", blot en nøgtern konstatering via twitter umiddelbart efter ridtet: good h, lame hind for ex tr, hp need more bend, open mouth for rb, lost forw in pi, backw tendency 2nd pi, short ch to left 1t. 

Masser af snik snak i kulissen, men til middag var der indkaldt til pressemøde med den tyske chef d´equipe, som kunne fortælle at man havde analyseret videoen efterfølgende og konstateret at Totilas ikke var iorden på venstre bagben, og derfor ikke ville komme til start i lørdagens Grand Prix Special. 

Men via twitter har H2R løbende været klar med seneste opdateringer og meninger i sagen. Uden tøven i pennen, er H2R helt sikker på at det var endeligt farvel til Totilas på konkurrencebanerne. Grinagtigt at livescoringen på stadion pludseligt udeblev under ridtet, men jo egentlig ingen overraskelse, da der før har været lavet lignede "stunt" (ingen livestreaming) når ekvipagen har været på banen. 

Gonçalo Carvalho og Batuta leverede ikke en fejlfri tur, men bestemt heller ikke en tur på det niveau som den amerikanske dommer så præstationen til, nemlig en 54. plads i den samlede stilling. Det jo om at bedømme øvelserne og ekvipagen, og ikke om man er fan eller ej.

En skarp tur af rutinerede Karen Tebar med hendes skønne Don Luis sammen med Pierre Volla´s flotte tur fra førstedagen, bragte franskmændene foran danskerne i holdkonkurrencen, og de kunne dermed sikre sig team billetten til Rio.

Victoria Max-Theurer kan bare ride en tur som man ikke forestiller sig det, når man ser hvordan hun kan "pony sparke" Blind Date i siden på opvarmningen for at holde hoppen skarp. Flot tur med masser af udtryk, selvom Victoria tydeligt arbejder for sagen hele vejen.