Endnu en "drama" klasse til EM

Som om der ikke havde været "spænding" nok under vejs - det skulle der også være i dagens kür.

Fra morgenstunden var der afbud fra Atterupgaards Orthilia og Fiona Bigwood, og umiddelbart inden start af klassen måtte  Anna Kasprzak melde fra, smerterne fra sparket til vet-check var desværre tiltagende og Anna kunne ganske enkelt ikke ride. 

Det betød for klassen at der var to "huller", og grundet de sene frameldings tidspunkter havde det ikke været muligt at få pladserne besat med ekvipager fra listen. 

Marginalernes kür

Det er ikke så tit at tingene bliver SÅ tætte som de blev i dagens finale. Europamesterskabet i küren blev afgjort på en forskel så minimal som 0,250% - i Dujardin´s favør. Dommer tavlen viste også 3 af dommerne med Sprehe som vinder og 4 af dommerne med Dujardin som vinder. 

I dag var H2R´s billede med Sprehe som tekniske vinder, og Dujardin som kunstneriske vinder.

Under vejs med følgende twitter:

Valegro: wauw lines and harmony pure in tr/pa, err 1t x 2

Desperados: small "waste" of line at begin, coll wk/pi pio/ex wk+, superb timing for pio, no err, high class last trans to tr - SILVER!

På bronzepladsen er Beatrice Ferrer-Salat den stolte "vinder" - sidst den spanske top rytter var med så langt fremme var i 2004 til OL i Athen med bronze, 2002 til VM i Jerez med sølv og ligeledes 2002 i World Cup finalen med en 3. plads. 

Til den efterfølgende pressekonference kan man også tydeligt fornemme hendes følelser ved at sidde med ved "vinder bordet". Delgado som nu er blevet 14 år har Beatrice ejet siden han var 6 år. Men mellem de 6 år og de i dag 14 år har der været mange og lange skadespauser, men hun har hele tiden troet på ham, og hver gang han ikke har været fit, har hun givet ham en nu chance af den simple grund at kvaliteten ikke fornægter sig.

Delgado har nu været "flyvende" siden februar og parret gjorde come-back tilbage i marts, og naturligvis har det været målet at de kunne være en del af det spanske team som skulle forsøge at kvalificere sig til OL - den mission lykkedes til fulde i holdkonkurrence hvor de opnåede en flot 4. plads. Og som Beatrice smilende kunne føje til så blev hun jo 5´er individuelt i holdkonkurrencen, 4´er i Grand Prix Specialen og nu med 3. pladsen i dag. Så hvis nu de havde fortsat konkurrencen et par dage mere så havde der været håb for at hun var gået hele vejen. 

Den daglige "work-out" for Delgado er lige nu med blot 2 skolingsdage om ugen, mens de andre dage er med ture på galopbanen eller i skoven. Og det kombineret med både fysioterapi og massage holder ham super fit fortæller Beatrice.