Slut med Totilas på konkurrencebanerne

Sidste kapitel i en meget lang og berømt "historiebog" er skrevet

Den sorte hingst Totilas vil ikke mere være at finde på de internationale startlister. En definitiv skade sætter en stopper for hans videre færd.

En skade som ingen omkring hele teamet kan have været i tvivl om, men som de erfarne og skarpe hestefolk som altid er med på sidelinien bare ikke har villet se eller indse, er nu endelig en kendsgerning. Hele dressurverdenen så en tydelig halt Totilas enterer i team konkurrencen i torsdags. Foreløbig er konsekvenserne i form af at Totilas ikke kommer til start mere og er pensioneret fra sporten, men mon ikke man kommer til at se flere konsekvenser for folkene omkring det tyske team? Ihverfald var den tyske chef d´equipe´s udtalelse til pressemødet omkring at Totilas ikke kom til start i Grand Prix Specialen, en ret stor mundfuld at sluge:  "every horse has a problem, I don't know any horse without a problem". Hvortil han senere kunne tilføje, at man jo ikke kunne bebrejde Rath at han red ad midten. Han havde jo en klar team opgave foran sig. Med til den del hører, at hvis Rath var blevet korrekt fløjtet ud, havde tyskerne alligvel med Isabell Werth´s score opnået bronze medalje.

Hele verden har fulgt med på godt og ondt siden Totilas skiftede ejerskab tilbage i 2010. Det "klik" og det partnerskab som Gal havde med den sorte hingst, blev desværre aldrig en realitet for Rath - uanset de gode hensigter.

Nyd et interview med Gal i forbindelse med VM i Kentucky, og derefter parrets sidste tur sammen som var til kür finalen i Kentucky. Det er sådan vi helst husker Totilas.