Er OL i dressur i fare?

Nyhed på Rideforbund.dk i dag

Danskledet dressurkomité vil ændre OL-koncept

Det europæiske rideforbund EEF har bedt Dansk Ride Forbunds formand Ulf Helgstrand om at nedsætte en komité, der skal se på et nyt koncept for afviklingen af dressur i OL-regi. Målet er at ændre afviklingen af holdkonkurrencen, så den bliver lettere forståelig og dermed mere publikums- og medievenlig. Det skal sikre, at dressuren bevares som olympisk disciplin fremover.

Vi skal møde publikum og medierne på deres banehalvdel
 

”Vi er nødt til at erkende, at sporten kan virke svært forståelig og langtrukken for ikke dressurkyndige, og ønsker vi at bevare sporten som olympisk disciplin – og det gør vi – er vi nødt til at ændre konceptet. Både dressur- og militarysporten har udfordringer med koncepterne for holdkonkurrencerne, og OL handler altså om at samle og gøre sporten tilgængelig for alle. Derfor er vi nødt til at gribe i egen barm og se på, hvordan vi kan møde publikum og medier på deres banehalvdel – uden selvfølgelig at gå på kompromis med niveauet af sporten. Jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet, og jeg er overbevist om, at vi nok skal komme frem til noget godt”, siger Ulf Helgstrand. 

Komitéen består udover Ulf Helgstrand også af international dressurrytter Kyra Kyrklund. Derudover skal der også findes en international official, en international stævneafvikler og en mediekyndig til arbejdet. Det ny koncept skal fremlægges på det internationale rideforbund FEIs Sports Forum til foråret 2016.