Vitalis - et scoop for avlerne i Europa

Med pressemeddelelse og nyhederne overalt i medierne i dag om den 8-årige hingst Vitalis e. Vivaldi / D-Day, som nu er indkøbt i fællesskab mellem HP Horses og Schockemöhle, er en særdeles værdifuld ung hingst for vej tilbage til Europa.

Vitalis har inden salget til Jorst tilbage i 2012 virket i avlen for Landgestüt Warendorf, hvor hans afkom har givet genlyd på NRW auktionerne og kåringspladserne, både som føl og ungheste.

H2R har indrømmet altid været Vitalis fan, og derfor fulgt ekstra skarpt med hver gang afkom har været i søgelyset. Generel beskrivelse fra H2R af Vitalis afkommene er: Betydelige heste, velgående i alle 3 gangarter - flere specielt smidige i trav med stor skulderfrihed, som de viser i alle 3 gangarter. Naturlig bygget op af bakke med god "sit comfort" for rytteren. Ser ud til at give naturlig power bagfra og ligner ridbare afkom.

Avlsråd fra H2R: "kan med fordel tilføres feminine og moderne hopper". Oplagt emner for kombination med bl.a. Fürstenball hopper.

Tilkendegivelse fra flere avlere der er parate til at bruge Vitalis i 2016

Andreas Klinker, Tyskland fortæller: "En klasse hingst. Han ser ud til at give virkelig ridelige heste med et bevægelsesforløb over gennemsnittet. Jeg mener at hopperne bør være typefaste. Jeg har følgende hopper som alle kunne være emner: De Niro x Argentinus, Christ x Landadel , San Amour x Fidertanz og Fürst Romancier x Argentinus, men foreløbig vil jeg bruge ham på mindst 2 af hopperne." 

Judith Mussmann, Tyskland fortæller: "Som Westfalen avlen glæder det mig naturligvis meget at Vitalis igen vil stå til rådighed for os. Han har allerede vist rigtig gode afkom, så jeg glæder mig meget til at se hans afkom i fremtiden. Vi vil også bruge ham i 2016 og overvejer at bruge ham på moderen til Samoura (en Ferragamo-Traudeuter hoppe). Hun har givet langbenet afkom, og med Trakehner på morsiden kunne det være en god kombination. Generelt har jeg set mange gode Vitalis kombineret med F-blod (Florestan)."

Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, Danmark fortæller: "Det er dejligt at Vitalis er tilbage i Europa. Jeg havde overvejet at bruge ham sidste år, men grundet frostsæd, synes jeg det blev lidt for omstændigt. Vitalis er klart på listen for 2016, da jeg mener at kunne være et godt valg til Digby´s halvsøster efter Master samt Fabiennes helsøster."

Lone Bøegh Henriksen fortæller desuden at det er planen, at Vitalis skal fortsætte sin uddannelse under Isabel Bache, som jo også rider både Fürstenball og Fürsten-Look. 

Prøv søgefeltet på H2R arkivet og angive Vitalis i søgefeltet - link her.