Så er 5 års finalen i Verden skudt igang

Som dansker er der dømt "helt ude på stolen" - uanset om man er der live eller bag skærmen.

En spændende finale er i fuld gang og med generel rigtig stor kvalitet i feltet, selvom der naturligvis også i en UVM finale er tydelig forskel på top og bund. 

Hvis man følger med via livestreaming på Clipmyhorse, har man fornøjelsen af at få hver enkelt ridt kyndigt kommenteret af dressurdommer Christoph Hess.

Første afdeling af finalen blev med klart high light fra DV hoppen Fiontina med Andreas Helgstrand. Det er tydeligt en power hoppe som med sin kraft fra de skarpe bagben, har mulighed for at udvikle en særdeles kraftfuld bevægelse i alle 3 gangarter. Flot form, dog momentvis en smule snæver, men et billede og en hest som man kun kan glæde sig til at se i fremtiden. Lidt ærgerligt at Andreas "vælger" at benytte sig af hegnet omkring stadig til støtte for den sidste overgang skridt/galop, men det forstyrre heldigvis ikke Fiontina. Rigtig mange rosende ord til ekvipagen fra dommerne overbragt af dommer Dietrich Plewa. Parret slutter 1. afdeling af med 9,02 og har lagt sig i spidsen.

De to hingste Van Vivaldi og Franklin går begge med nogle spændinger og fejl i dag som bringer dem nederst i feltet.