En aftale er en aftale

Samarbejdet mellem rytter Ditte Mikkelsen og avlere og ejere Janni Thermann og Bjarne Mark Jensen - startede med en mundtlig aftale, og sådan sluttede samarbejdet også omkring hesten Unicorns Delicious som nu er solgt.

Hvordan starter det hele?

Janni Thermann fortæller: "Hendes mor Unicorns Doritza, var en talent fuld hoppe, efter Donnergraf/Ragazzo som vi også selv har avlet. Hun gik som 4 års, en super god rideprøve til egenhedstest i Ikast, og blev kåret i RDH. Hun blev videre uddannet til LA som 5 års og var klar til start, men pådrog sig desværre en skade som satte en stopper for hendes karriere som ridehest. Og så var det jo sole klart, at hun skulle være avlshoppe."

"Vi var ikke i tvivl, det skulle være en efter Don Romantic, han var i gang med sin uddannelse, og havde et ekstremt bevægelsesmønster, og en model som vi mente passede perfekt til hende.
Det første år, hun var i fol, kastede hun desværre et skønt hingste føl efter ham, med blis og 4 sokker, der var et stort tab, da vi havde ventet spændt på den lille nye stjerne. Vi var ikke i tvivl - vi skulle lave en mere, så hun kom i fol igen - og denne gang lykkes det, 11 måneder senere kom det fine hoppe føl som vi havde ventet." 

Unicorns Delicious (privat foto)

Unicorns Delicious (privat foto)

"Det der - det bliver en pisse god hest"

"Delicious viste fra starten, at hun var en stjerne, og vi var super stolte. Men efter et halvt år voksede hun fuldstændig fra hinanden, og det blev hun bestemt ikke kønnere af. Indtil nu blev 3 år gik hun hos nogle af vores gode venner sammen med vores andre ungheste. Jeg kan nemt huske da vi fik hende hjem for at påbegynde tilridning, og havde vi hende løs i hallen, hvor Bjarne sagde "Det der - det bliver en pisse god hest", og så gik han ind og åbnede en flaske rødvin til aftensmaden, for der skulle fejres." 

Unghestechampionatet

"Hun var fra starten meget arbejdsvillig og meget lære nem. Hun var med til egenhedstest i Ikast og blev udtaget til unghestechampionatet. I Herning var hun noget overvældet af det hele, og var ikke helt optimal under konkurrencerne, da hun ikke rigtig ville spise dernede, så hun endte i midten af feltet. Det er det, der sker med de unge heste nogle gange, så det tog vi ikke så tungt."

Succes allerede som 5 års

"Vores beriderelev på det tidspunkt, Marie Witt Poulsen startede hende til distriktsklasser som 5 års, og de havde en del sløjfer med hjem. I vinteren hvor hun blev 6 år red Bjarne hende for at introducere hende til changementer - en nem og ukompliceret opgave."

Note fra H2R

I tidernes morgen havde H2R en talentfuld hest stående på Dalumgård Rideklub, hvor Bjarne Mark var i lærer som berider hos Jon D. Pedersen. Og da H2R ikke var rutineret i den svære kunst som hed etter changementer, var beskeden fra Bjarne Mark ganske enkel: "Du bliver bare ved med give hjælpen, som om den laver etterne", og vupti så sad de i skabet. Måske var det et tegn på hestens talent, men samtidig også et klart billede af Bjarne Mark´s tilgang til ridningens svære kunst - ikke så mange finurligheder.

Salgsannonce

"Vi lavede en annonce på Ridehesten, og der gik ikke mange dage før Ditte Mikkelsen kontaktede os. Hun havde jo i forvejen "Gunnar" som også er et afkom efter Don Romantic, som hun har haft meget succes med. Ditte kom og prøvede Delicious og de to var bare det perfekte match. Ditte var meget begejstret for hende, og efter en kop kaffe og en hyggelig snak, blev vi enige om ikke at sælge Delicious, men istedet lave en aftale med Ditte om videre uddannelse og et forhåbentlig fremtidig salg. Præcist den aften sad vi og snakkede om, at det kunne være fantastisk, hvis de to kunne komme til Falsterbo som 7 års."
 

Falsterbo

"Ditte fik hende med hjem, og vi snakkede ofte sammen om hvordan det gik, de del mål vi satte for hende sammen med Ditte, indfriede de sammen hver gang. Det kunne lade sig gøre, i kraft af Dittes utrolige evne til at mærke efter, og ikke give Delicious større opgaver end hun var klar til. Det gik nærmeste over forventning hver gang de to var til stævne, og drømmen om Falsterbo kom tættere og tættere på. Hun blev udtaget som den mest vindende 7 års hest fra Danmark, og vi var ikke til at skyde igennem af stolthed. Vores partnerskab havde virkelig båret frugt. For os har er Ditte en helt igennem en fantastisk rytter, som virkelig har føling og horsmanship med hver dag hun arbejder med hesten."

Ditte Mikkelsen / Unicorns Delicious (privat foto)

Ditte Mikkelsen / Unicorns Delicious (privat foto)

"Vi havde allerede mærket interessen for Delicious inden Sverige, men blev enige om at vi ville have Falsterbo oplevelsen med inden vi tog en beslutning. Det var en fantastisk tur, hvor ekvipagen blev nr. 5 i den indledende runde og nr. 6 i finalen. Endnu en forventning og et mål var blevet indfriet."

Salget

"Efter turen til Sverige var interessen ikke blevet mindre. Vi havde inden vi tog derop, aftalt at når vi kom hjem igen, var det tiden til at finde den rigtige køber til hende. Det gik utrolig hurtigt, Søren Vallentin kontaktede os, og han stod for forbindelsen, mellem os og Johann Hinneman. Johann kom og prøvede Delicious og var meget begejstret. Så efter 52 røntgenbilleder og helbredsundersøgelser kom dagen hvor hun skulle rejse."

Et dejlig eventyr

"Det var en speciel dag, med blandede følelser. Vi er enormt glade for, at hun er kommet til en så professionel stald, hvor hun får de bedste muligheder, og samtidig er vi stolte af hende og Ditte´s fantastiske præstationer sammen. Det har været et rigtig spændende og dejligt eventyr."
 

Fremtidens stjerner

"Efter Doritza som er Delicious´ mor, har vi 3 års vallak efter Zonik. En unghest vi har forventninger til, nu hvor storesøster har gjort det godt. Derudover har hun også fået en Sunny-Boy som er 5 år, og som vi solgte som føl til en af vores gode venner. Per Skærbæk har en 2 års hingst efter Skovens Rafael, som han købte af os over telefonen da han var 1 dag gammel, så det bliver også spændene at følge ham. Sidste år mistede vi et hingsteføl e. Skovens Rafael som havde fået en ondartet forkølelse. I 2016 venter vi en Donky Boy på hende, så det glæder vi os til." 

Rytter Ditte Mikkelsen fortæller:

"Da jeg så salgsannoncen på Delicious var jeg selvfølgelig opsat på at prøve hende, og efter prøveturen, var jeg var ikke et øjeblik i tvivl om at hende og jeg var et rigtig godt match. Så det var bare fantastisk da det hele faldt i hak, og jeg kunne tage hende med hjem." 

Damen

"Delicious var den eneste hoppe jeg havde, og kom derfor ret hurtig i daglig tale til at hedde Damen, dettte passede egentlig ikke ret godt til hende, da hun bestemt aldrig var damet hverken i omgang eller at ride på, men det hængte ved og hun kom ikke til at hedde andet hos mig." 

Planen der holdt hele vejen

"Planen var fra starten at jeg skulle uddanne hende og så se hvor langt vi nåede. Falsterbo som 7 års var et mål vi rigtig gerne vile indfri. Damen har fra dag 1 gjort sit bedste for at indfri mine forventninger til hende, og man må sige at hun stormede frem og lavede det ene gode resultat efter det andet. Dejligt at tage til stævne med en hest man er sikker på vil gøre sit bedste hver eneste gang. Så hele den her rejse med Damen har været en fornøjelse og har kørt helt efter planen hele vejen, hvilket jo er sjældent at det lykkes."

"Samarbejdet mellem Bjarne, Janni og jeg har været en stor succes. Jeg har haft fuldstændig frie tøjler, selvfølgelig har vi snakket om tingene, men dejligt at arbejde sammen med så utrolig professionelle folk der selv kender gamet. Så jeg håber da vi måske en dag kan gentage succesen."

"At aflevere Damen var hårdere end jeg troede, men jeg glæder mig meget til at følge hende, og er helt sikker på hun vil leve op til købers forventninger. De er meget begejstrede for hende og jeg glæder mig til at se dem på stævnebanerne."

"Min hverdag er jo skruet sådan sammen idag at jeg har købt mit ejet sted i Sdr. Omme med 14 bokse, hvor vi har indrettet to boliger og jeg deler den så med mine forældre. Der er ingen tvivl om at den ejendom er mit drømmested, så da det blev muligt at købe den, var jeg ikke et øjeblik i tvivl. Dette har kun kunne lades sig gøre pga. stor hjælp fra min familie, så er dem evigt taknemlig." 

Hverdagen

"Min dag starter med at jeg rider mine to egne heste. Don Rohdian e. Don Romantic, som jo desværre pådrog sig en skader til hingstekåring i Herning 2014, som har drillet en del og han har måtte igennem en operation. Men nu er han ved at være i fuld træning igen, og jeg glæder mig ubeskriveligt meget til at kommer ud på stævnebanerne med ham igen. Så har jeg Flashdance e. Fürst Nymphenburg, en 4 års jeg købte i tyskland som 2 års. En hest jeg forventer mig rigtig meget af, men han er 182 cm så han mangler endnu en masse styrke, men er alligevel kvalificeret til mellemrunden med 9,04 fra indledende runde. Så lige nu træner vi stille og rolig frem imod mellemrunden, og ellers skal han bare blive stærkere og vokse færdig. Udover det har jeg et par heste i ridning. Om eftermiddagen arbejder jeg som butikschef ved Tika Rideudstyr, og så underviser jeg stadig om aftenen. Så dagene går hurtigt."

Samarbejdet fortsættes

I skrivende stund ser det ud til at makkerskabet også byder på fremtidige muligheder, idet Ditte Mikkelsen formodentlig også overtager den videre uddannelse af den nu 3-årige vallak efter Zonik, fordi en aftale er en aftale.