Mellemrunderne for de 4 års heste med dressur dommer, berider og DV-dommer

Nyhed på Rideforbund.dk i dag

DV-dommer del af dommerpanelet ved mellemrunde og championatsfinale

Som et led i samarbejdet mellem Dansk Varmblod og Dansk Ride Forbund deltager DV-dommer Claus Hansen som fuldgyldigt medlem af dommerpanelet ved weekendens mellemrunde samt finalen i Dansk Ride Forbunds Championat for 4-års dressurheste powered by Pavo & Everhorse.


Claus er klar ved dommerbordet

Når det i weekendens mellemrunde afgøres hvilke 4-års dressurheste, der skal dyste om sejren i finalen i Dansk Ride Forbunds Championat for 4-års dressurheste powered by Pavo & Everhorse, så er DV-dommer Claus Hansen med i dommerpanelet. Mellemrunden for 4-års heste dømmes dermed af dommerteamet Niels Erik Böchmann (dressurdommer), Dennis Fisker (berider) og Claus Hansen, og mellemrunden for 4-års afvikles i vest på Middelfart Ridecenter lørdag den 26. mens øst-afdelingen afvikles søndag hos Heslegårds Sportsrideklub.

Ved 4-års finalen, der afvikles ved Odense Horse Show den 14. – 16. oktober, er det udover Claus dressurdommer Birthe Lyder og en berider, der dømmer de indledende klasser onsdag og torsdag, mens det er dressurdommerne Kurt Christensen og Susanne Baarup, berider Bjarne Nielsen, Claus Hansen og udenlandsk dressurdommer Mariett Sanders, der skal dømme fredagens finale.

Lineær registrering

Både i mellemrunden og ved finalestævnet dømmes 4-års hestene efter lineær registrering. Dette går kort fortalt ud på, at hestenes tre gangarter bedømmes ift. forskellige parametre på en skala, og at alle indtryk i alle parametre tæller med i fastlæggelsen af den endelige karakter. Parametrene i trav og galop er takt, rummelighed, smidig overlinje, frihed i albuerne og bæring, mens det i skridt er takt, rummelighed, smidig overlinje og energi, der vurderes. 

Inden finalen for de 4-årige heste går i gang, vil vi give publikum en introduktion til ”lineær registrering”.