En 5 års finale hvor man savnede større grund kvalitet

Finalen for de 5 års heste til Bundeschampionatet blev en blandet fornøjelse, mest fordi der egentlig ikke var nogle overbevisende favoritter, men også fordi man fornemmede at de bedste heste (og/eller rytterne) ikke helt kunne stå for presset i dag.

To rigtig gode Belissimo M afkom i finalen

Man behøver ikke nødvendigvis at var fan af specielle blodlinier, hvis bare fællesnævner er = en god hest. Og det viste to Belissimo M afkom i dag.

Fra den indledende klasse var hoppen Bellena e. Belissimo M / Welser med Esther Maruhn i en liga for sig selv, og det var hun faktisk stadigvæk i dag, men med lette spændinger, hvor man tydeligt fornemmede at der var mange flere gear at give af - det faldt desværre ikke positivt ud i dommernes bedømmelse. Hoppen VIL gå til ridning, og trykker af i hver skridt bagfra uden unødig tryk på tøjlen, og det giver rytteren mulighed for at se helt stille og "bare" anvise turen.

Også vallakken Burberry e. Belissimo M / De Niro under Jan-Dirk Giesselmann viste gode kvaliteter. Smidighed gennem kroppen og tryk ind under kroppen med bagbenene - endnu ikke helt 100% afbalanceret hele turen, men bestemt en hest med potentiale og udstråling. Og når man ved første øjekast ser Burberry, kan man kun undres over hvorfor den ikke stadig er hingst. Der er rigtig mange godkendte Belissimo hingste, som ikke når op på siden af ham kvalitetsmæssigt.

Den danskavlede hingst Zalando e. Zack / Sunny-boy avlet af Stutteri ERA, havde sammen med Nicole Casper taget turen til finalen via en flot tur i trøstfinalen, så der var lidt håb for en medajle. Desværre var det ikke Zalando´s bedste dag, da han indimellem ikke var helt koncentreret på opgaven. Det samme gjorde sig gældende hos den blodidentiske Zirkon med Dorothee Schneider i sadlen. Iøvrigt to velgående og betydelige heste som det også bliver spændende at følge i fremtiden. 

Desværre var hingsten Fiderbach heller ikke helt på hold med sin rytter Anne Lauderbach i dag. En ekvipage som ellers med en solid tur let kunne have blandet sig i toppen. Efterhånden som turen skred frem blev Fiderbach mere og mere ukoncentreret på opgaven og fejlene indløb. På et tidspunkt rider Anne Lauderbach forkert, og hun har desværre helt mistet overblikket og kan ikke fuldføre turen - rigtig synd og ærgerligt, og må skridte ud rystende på hovedet.

Hverken nr. 1 eller nr. 2 ligner umiddelbart heste med stort potentiale, men med flotte turen på dagen i dag. Hvorimod nr. 3 og nr. 4 udstråler mere power og "leistungsbereitschaft" - evner for fremtiden.