Et skarpt World Cup felt i dagens Grand Prix fra Amsterdam

Hollænderne var uovervindelige

Edward Gal, Diederik van Silfhout og Hans Peter Minderhoud stod for "skammel pladserne" - og velfortjent. Ingen tekniske fejl og høj kvalitet, var det overordnede billede for alle tre ekvipager.

Edward Gal ser ud til at have Voice mere og mere der hvor han gerne vil have ham, og endda hvor der stadig er plads til forbedringer. Det er dog ikke så ofte at dommerne ikke har fælles fodslag i toppen, men Gal´s placeringer lød på 3 - 1 - 4 - 3 - 1! Og iøvrigt heller ikke andre af ekvipagerne hvor dommerne havde samme mening om det de så.

Dujardin og Uthopia var lidt rustne i dag. Øgningerne var ikke med vanlig eksplosiv power. Traversade til venstre mister lidt bæring, og i overgangen fra passage til samlet galop scorer Dujardin flotte 7,5 hos alle dommerne med flere travtrin inden anspringet. Men favoritværdigheden bibeholdes også i pointgivningen hos dommer ved C britiske Stephen Clarke.

Som Anna Kasprzak havde fortalt efter den sidste træning inden afgang med Amsterdam, så var den gamle klar. Super motiveret og med god kvalitet hele vejen. Det sidste changement i toerne er knap helt gennemsprunget. Gode piaffe ture, hvor det ser ud til at Anna kan justere under vejs. Parret slutter som nr. 8 med 72,920%.

Annarico og Fanny Verliefden leverede en super flot tur med masser af udtryk og en skøn gennemarbejdet happy hest. Desværre indløber der en dårlig parade med tilbagetrædning, en fejl i de 15 ettere og en meget sen overgang til samlet trav ved M.

Agnete og Jojo slutter som nr. 10 med 72,240%. Desværre smuttede live signalet til Youtube streamingen hos både Agnete og Kittel, men om dagens tur fortæller Agnete:

"Jeg havde en helt fantastisk tur på Jojo i dag og var rigtig tilfreds. En lille fejl sneg sig ind i etterne og den blev jeg straffet ret hårdt for, men ellers en rigtig fint tur. Det er en rigtig god fornemmelse at jeg efterhånden har haft så mange gode stabile runder sammen med Jojo, at jeg nu føler mig sikker og tryg i programmet, og har overskud til at bede ham om lidt mere. Jeg glæder mig til at ride kür i morgen." 

World Cup debutanten Emmelie Scholtens og KWPN hingsten Apache leverede en god tur. Øvelsesmæssigt ligner det mest af alt rutinen som endnu mangler, for det overordnede billede er flot og med kvalitet, som jo også afspejler sig i resultatet 71,720%.

Se resultatet af klassen her.