90,09% bringer Isabell Werth ind i den helt særlige club90

Et World Cup felt i mesterskabskvalitet

Det er ikke så tit at man ser så skarpt et felt samlet som i Lyon i år. Masser af OL ekvipager, kronet med team guld vinder og individuel sølvvinder Isabell Werth med Weihegold OLD.

Isabell Werth leverede en fantastisk tur i dag sammen med Weihegold OLD. Det fantastiske moment er selvfølgelig kombinationen af top teknisk kvalitet og så måden og letheden tingene bliver udført på - det er ganske enkelt dressuren når den bliver smukkest. 

To små ting under vejs, en lille takt fejl i den første øgning og så en lille uro hen mod slutningen, hvor Isabell tydeligt vil være sikker på powerknappen virker i passagen, hvor det ser ud som om hun lige får trykket lidt for hårdt og Weihegold lige stiger afsted. Ellers er billedet bare let og ubesværet hele vejen. 

Nr. 2 i dag og nr. 2 i Grand Prix klassen - med personlig bedste begge dage, det var fakta for Carl Hester og Nip Tuck efter de to World Cup dage. Ekvipagen bliver ved at vise forbedret kvalitet, selvom turen i dag indimellem var lidt på nåle, så var overblikket hos Carl Hester som også havde timingen i top.

Dagens nr. 3 bliver Hans Peter Minderhoud og Glock´s Johnson som også leverede høj kvalitet, selvom det indimellem virker en smule anstrengt. Man kunne godt ønske sig lidt mere initiativ fra Johnson under vejs. Men teknisk er det høj kvalitet hele vejen. 

Medkommentator på FEI-tv var Patrik Kittel

Dårligt var han sprunget af Deja efter en rigtig flot kür, med masser af high-light og velfungerende piaffe ture. Der er ingen tvivl om at den 12-årige Deja og Kittel kan tage plads længere fremme på resultatlisten når piaffen er endnu mere på plads, men set ud fra küren i dag, så er kurven vendt og der er tydelig forbedring at spore.

En fornøjelse med en top mand som Kittel i kommentatorstolen, og måske endnu mere når stemmen der ellers skulle guide publikum igennem var den vanlige springkommentator på FEI-tv. (måske havde John Kyle fri!). Masser af gode kommentarer og Kittel sidder jo naturligvis med en helt særlig "insider" viden, når han fortæller om sine kollegaer under vejs. 

Meget mere af det tak!

En enkelt DV hest i feltet

DV vallakken Smeyers Molberg, avlet af Stutteri Atterupgaard med Marcela Krinke-Susmelj i sadlen viser en stærk kür. Marcela bruger virkelig musikken aktivt til flotte overgange fra trav til passage. Og Molberg er bare Mr. clear transitions mellem piaffe og passage. Desværre fungere galoppirouetterne ikke rigtigt i dag, det bliver mest lidt midtpartsvendinger uden vægt på bagbenene. 

Se resultatet af klassen her.