Små uoverensstemmelser for Agnete og Jojo i dagens World Cup Grand Prix kür

En sikker plads i finalen i Göteborg kræver formodentlig en tur til s´Hertogenbosch for Agnete og Jojo

I dag kommer parret godt fra start med god øgning og første traversade. Den første piaffe er med en lille smule uro ud, mens Jojo stopper op i 2. piaffe, og Agnete må minde ham en ekstra gang om opgaven, inden han fortsætter. Dejlig afspændt skridttur. Der sniger sig en lille fejl ind i toer serien på buet spor inden pirouetten. I etterne misser parret også et enkelt changement i midten af serien. Istedet for den sidste øgning ned mod afslutningen, kunne Agnete have valgt at lægge en serie ind, men det er helt sikkert også nemmere sagt end gjort, at få taget den beslutning i kampens hede.

Parret slutter med 72,075% som nr. 13 med blot 4 nye point på World Cup tavlen mod finalen i Göteborg.

Om dagens tur fortæller Agnete: "Jeg kan ikke helt forklare hvad der skete, for alting gik helt efter planen hele weekenden, og jeg havde virkelig en frisk og veloplagt Jojo på opvarmningen. Jeg tror vi havde for lang tid inden jeg skulle ind, hvor vi bare var klar og egentlig bare skridtede og ventede på at komme ind. Der mistede vi måske lidt momentum. Men jeg er godt tilfreds med weekenden, Grand Prix´en var super, og jeg føler at vi er inde i en rigtig god udvikling. Så vi skal nok komme godt igen - vi skal heldigvis ikke toppe endnu ;-)"

Med kun en afdeling igen af World Cup kvalifikationerne som er i midten af marts i hollandske      s´Hertogenbosch, så ser det umiddelbart ud som om Agnete er nødt til at ride med her, for at holde sin position som pt. nr. 9 for en finaleplads i Göteborg som afholdes 25. til 27. marts. 

Reglerne siger at det er automatisk de 9 bedst placerede, som har direkte adgang til finalen. Se den aktuelle oversigt over point for de enkelte ryttere herunder, samt pointfordelingen i forhold til placeringen. Derudover gives der også Wildcards.

World Cup stillingen efter i dag:

1.    Isabell Werth GER                 -    77

2.    Jessica von Bredow-Werndl GER    -    66

3.    Patrik Kittel SWE                -    65

4.    Hans Peter Minderhoud NED        -    61

5.    Marcela Krinke Susmelj SUI        -    52

6.    Fabienne Lutkemeier GER        -    50

7.    Edward Gal NED                -    49

8.    Tinne Vilhelmson Silfven SWE        -    45

9.    Agnete Kirk Thinggaard DEN        -    44

10.   Beatriz Ferrer-Salat ESP            -    40

11.   Inna Logutenkova UKR            -    39

12.   Judy Reynolds IRL                -    38

13.   Goncalo Carvalho POR            -    37

14.   Valentina Truppa ITA            -    34

15.   Diederik van Silfhout NED        -    33