CDI3 Grand Prix sejr til Sönke Rothenberger og Cosmo i Jerez i dag

Vejrudsigten havde sagt regn i Jerez i dag, og det blev det! Regnvejr i Spanien er ofte ikke som regnvejr man kender fra den nordlige del af Europa, og det fik bl.a. Richard Davison og Carl Hester at føle i dagens klasse.

Ikke nok med at regnen væltede ned i store mængder, det blæste også så kraftigt at kun palmerne blev ude i blæsten. Det betød at Richard Davison og Bubbelingh fik startet ud, trods vindstød og slagregn, men da de når til parade med tilbagetrædning ved C, stopper Davison og H.C. Matthiesen som er overdommer springer ud af tårnet, og konferere tilsyneladende med stævnejuryen, hvorefter Davison fortsætter hvor han slap. Turen bærer præg af en del spændinger, men stadig med rigtig gode kvaliteter. 

Sönke Rothenberger vinder i god stil med Cosmo. Her spiller vejret også indimellem et pus, men Sönke får redet sig rigtig fornuftigt ud af tingene. I parade med tilbagetrædning bliver tilbagetrædningen noget spændt, ligesom etterne ned mod det "farlige hjørne" bliver med fejl. Begge pirouetter ser umiddelbart ud til at mangle 100% fokus fra både hest og rytter. Flotte øgninger, super traversader samt lette passage og piaffe ture. Fortjent sejr med 76,220%.

Carl Hester og Nip Tuck har iflg. Carl selv en super god tur generelt. Deres bedste øgninger til dato med masser af power, uagtet den regnvåde bane. Der indløber en fejl i toer serien ligesom den første piaffe tur ikke fungere optimalt. Parret slutter med 74,780%. Kun dommer ved C, H.C. Mattiesen så ekvipagen væsentlig under sine kollegaer med blot 71,5%.

Charlotte Dujardin og Barolo bliver nr. 3 med 73,280%. God form hele vejen. Momentvis lidt ubalanceret i traversader. Piaffe turene bliver lidt forsigtige og det kniber med de helt skarpe overgange ind og ud.

Dressur er mere end at kunne trykke på knapperne

At kunne beherske dressurens sværeste kunst som Hester, Dujardin, Davison og Rothenberger bl.a. viser det i dag er kun de færreste der mestre, men at ride ad midten på Grand Prix niveau kræver mere end blot at kunne trykke på knapperne. 

Der skal arbejdes udfattelig hårdt og målrettet for både at gøre billedet flot og harmonisk, og det mangler den sidste 4. del af dagens internationale Grand Prix desværre i større eller mindre grad.

Fælles for de dårligst placerede ekvipager er, at de ganske enkelt ser ud til at mangle "følingen" med hesten, for det giver sig tydelig udslag i at trav arbejdet som bliver jappet og ubalanceret, i en mere eller mindre samlet form, for fleres vedkommende endda uden at hesten er korrekt til biddet og eftergiven. Men når de når frem til piaffe, passage og serier er det tydeligt at hesten er så skolet, at "femmeren" blot skal kastes ind og så kører toget.

Set ude fra, virker det alt andet end logisk, at man bruger så mange penge og så meget tid, uden egentlig at have basis på plads, til at kunne lave et overordnet harmonisk og pænt billede. 

Se resultatet af klassen her.