Grand Prix Special - dagens sværeste program at huske

For både top rutinerede Carl Hester og unge Sönke Rothenberger var "ruten" ikke lige efter bogen i dag i spanske Jerez.

Sönke Rothenberger synes ikke der er nogen grund til at lave zig-zig galop, mens Carl Hester vælger at vende til venstre ad midterlinien i stedet for til højre, da han starter ud fra indridningsparaden. 

Sönke og Cosmo viser er meget stærkt trav program med flot passage og power i øgningerne. God skridttur. Den første piaffe bliver lidt spændt og det kniber med helt regelmæssig rytme, mens den næste bliver i bedre balance. I galopturen bliver et enkelt changement knap helt gennemsprungen i toer serien. Begge pirouetter er mere kontrollerede i dag end i Grand Prix klassen, men man kunne stadig godt ønske sig balancepunktet mere på bagparten. Umiddelbart er sejren med 77,941% ret flot, men der er nogen ingen tvivl om at der ikke er mange øvelser under 8,5 i travturen. 

Carl Hester kommer godt fra start i "2. omgang" sammen med Nip Tuck, han får hurtigt rystet ærgelsen af sig og viser en stærk tur, specielt skarp på alle overgangene. I det hele taget flyende og ubesværet i en super flot form hele vejen. Den sidste øgning ad langsiden bliver men en lille taktfejl. Super flot finale ad midten. 

Portugisiske Gonçalo Carvalho med super hoppen Batuta har haft en meget travl sæson i jagten på en individuel plads til OL. Umiddelbart er harmonien og roen ikke helt med altid. Selvom Gonçalo indvirker diskret og rider turen uden pres, så bliver billedet indimellem at den kraftfulde hoppe gør for meget, specielt i øgningerne.

Desværre kommer Charlotte Dujardin og Barolo ikke på banen, da Barolo kort inden starten træder sig selv i ballen. 

Britiske Gillian Davison viser en generelt god tur på hendes unge Alfranco (helbror til Charlotte Heerings Bufranko), desværre bliver ekvipagen efterfølgende diskvalificeret pga. blod i munden til den efterfølgende bidkontrol.