2. del af testridningen med Charlotte Dujardin

2. del af testridningen i søndags startede ud allerede kl. 8.00, hvor Charlotte Dujardin var i sadlen på den første hest. 

Det blev en dag hvor der desværre var flere heste, som gav direkte anledning til hvorvidt de var klar til at blive testet af en fremmedrytter. Når hestene som er udtaget til finalen i Unghestechampionatet ikke som minimum kan rides rundt til tøjlen, så er de ganske enkelt ikke egnet til at blive testet.

Det blev også med en klar beslutning fra Dujardin, da hun havde sat liv og lemmer på spil efter flere omgange med Gørklintgårds Sansiro, hvor der mildest talt ingen mund eller ridbarhed var at spore. Det var kun fordi en velvillig Thomas Grauslund sammen med Spender kunne agere "fører hest", at det blev til flere runder, inden Charlotte Dujardin fornuftigt valgte at springe af.

Iøvrigt havde rytteren af Gørklintgårds Sansiro, Annesofie Thøstesen ikke en eneste gang været i trav inde på banen inden testingen, så det havde været på sin plads om hun selv havde trukket sig fra konkurrencen, da der bestemt ikke var nogen grund til at Dujardin skulle blive den "erfaring" rigere. 

30 minutter

Der er nok ingen, hverken blandt tilskuerne eller rytterne til unghestene - lige bortset fra to heste, som ikke i større eller mindre grad fik sig en aha-oplevelse når verdensstjernen Charlotte Dujardin satte sig i sadlen for at teste de unge heste. En generelt helt utrolig positiv forvandling.

I løbet af de to dage var der flere gange at Charlotte Dujardin kom med bemærkningen: "den her ville jeg rigtig gerne have redet 30 minutter på". Kvaliteten af hestene var generelt god, men basis form og figur med afspændthed, krævede ofte mere end de blot 10 minutters testning gav mulighed for. 

Spænding i toppen af feltet helt indtil karakterne for den sidste hest

Heldigvis blev der efterfølgende plads til flere gode oplevelser for Dujardin. 

2. dagens top 3 gav rigtig gode rideture for Charlotte Dujardin.

Placeret som nr. 3 blev hoppen Heiline´s Danciera e. Fürstenball / De Niro. Rytteren Carina Cassøe Krüth blev bl.a. rost for den velforberedte hest, som svarede godt på Dujardin´s signaler samtidig med at Danciera var let og helt stabil i kontakten.

Nr. 2 var Bonjour Majlund e. Bøgegårdens Boney M / De Noir med Silje Bakken i sadlen. En hest som tydeligvis passede Dujardin rigtig godt, og hvor hun ret hurtigt får den respons/ændring i form og figur som hun ønsker sig.

Den samlede vinder af Unghestechampionatet 2016 og 2. dagens individuelle vinder blev Jukebox e. Jazz / Rubinstein med Michael Søgaard. Jukebox startede Charlotte Dujardin ud med at beskrive som en stor hest, hvilket jo heller ikke er forkert - iøvrigt feltets største hest, men utrolig villig og særdeles velredet, og hest som Dujardin generelt var top begejstret for.

H2R´s rolle på midten

Fra flere sider har der været spørgsmål om hvad H2R´s rolle på midten af banen har været under testridningen. Under vejs bliver nogle af Charlotte Dujardin´s kommentarer noteret, og efterfølgende resumeres de til Dujardin, inden hun afgiver endelige karakterer.