Kristine Brinch Møller, super arbejdsom og målrettet

For knap 15 år siden tog en ung Kristine Brinch Møller turen til Tyskland for at søge nye udfordringer og forfølge sig drøm - at blive professionel rytter.

I dag kan Kristine med et stort smil sige "det lykkedes". Præcist 1. maj i år er det 11 år siden at Kristine startede sin karriere på Gestüt Pallerhaff i Luxembourg, som er ejet af danske Jens Thorsen. 

De første 3,5 år med "læretid" som hestepasser for danske Fie Skarsøe, som på daværende tidspunkt var ansat på Gestüt Wiesenhof i Krefeld. Med til Tyskland medbragte Kristine sin daværende youngrider landsholdshest, Sebastian af Victory, som hun solgte til England inden hun skiftede stald til Pallerhaff. Forinden skiftet til Pallerhaff havde Jens Thorsen haft en enkelt hest i arbejde hos Kristine, og havde derfor en klar fornemmelse af de kvaliteter som den nye medarbejder medbragte. 

Hverdagen

Dagen starter kl. 7.00, hvor Kristine sidder på den første hest. Og efter ca. 12 heste under sadel slutter arbejdsdagen omkring kl. 18. En arbejdsdag som kun kan hænge sammen, når man har god hjælp fortæller Kristine. I øjeblikket med to super gode piger: en fuldtids finsk pige og en deltids lokal Luxembourgsk pige, der sørger for at have heste klar til Kristine, og som også forestår let longering og let ridning, når der er brug for det. Den varme middagsmad står fru Thorsen for hver dag, selvom Kristine blot bor 5 minutters kørsel fra Pallerhaff. Og det er ifølge Kirstine ren luksus.

Arbejdsugen er tilrettelagt over 6 dage, hvor bl.a. onsdagen står på undervisning med Fie Skarsøe på sidelinjen til 3 heste. En helt uvurderlig hjælp med de skarpe øjne fra jorden, som Kristine også nyder godt af, når Fie er med på opvarmningsbanen til stævner - det giver ro på opvarmningen at have Fie i øret, beretter Kristine. 

Næste uge står den også på stævne i Hagen, hvor Kristine bl.a. har 2 heste med i Nürnberger Burg-Pokal turneringen.

Finsk staldpige - Noora                                                            Polsk staldmand - Piotr

Nyt "statsborgerskab" 

Da træner Fie Skarsøe sidste år skiftede fra at ride for Danmark til Luxembourg, havde det allerede været forbi Kristine flere gange. "Hvorfor ikke ride for det land, hvor jeg har min dagligdag og hvor det nationale forbund naturligvis er tættere på i alle henseender - så derfor blev den beslutning endelig ved årsskiftet 2015/2016.

Lige nu leder Luxembourg efter ny landstræner, da Christoph von Dähne er fratrådt efter mange års virke. Grand Prix rytterne omkring elitetruppen tæller i alt 6 ryttere, hvoraf Kristine og Merlot tæller den ene ekvipage og som Kristine selv beskriver det: "vildt sjovt at jeg har hele 5 heste med i b-truppen."

Umiddelbart har man 4 navne i hatten, som rytterne godt kunne tænke sig at stifte nærmere bekendtskab med, og udvælgelsen af den kommende landstræner vil bl.a. blive med baggrund i "prøvetræning". Normalt samles rytterne omkring a-truppen ca. 8 gange årligt, hvilket giver rigtig god mulighed for at følge ekvipagerne. 

Fordeling af ansvarsområder

Indehaver Jens Thorsen betegner de 11 år der er gået, som en fed rejse med fælles udvikling omkring Gestüt Pallerhaff.

Hestedelen, som Kristine er ansvarlig for, blander Jens Thorsen sig ikke i. Det er ene og alene Kristine som står for træning og udvikling af hestene, mens Jens selv har stået for udviklingen af de fysiske rammer på stedet, ligesom han jo også står bag som sponsor - men bestemt ikke nogen "sleeping partner", da fridage for den faste staldmand først og fremmest skal koordineres med Jens, da han meget gerne selv tager tjansen, når den byder sig. 

Nogle af faciliteterne:

 

Det betyder også, at når forretningsrejser ikke tager tiden, er Jens altid aktiv i eller omkring stalden som alt-mulig-mand, samtidig med han selvfølgelig også gerne holder en lille pause for at kigge på lidt daglig træning. 

Gestüt Pallerhaff består af i alt 19 bokse, hvoraf der pt. er et par ledige - "det er jo altid rart med pladsen, hvis der pludselig skulle dukke et nyt emne op", som Jens udtrykker det.

Gennem årene har Gestüt Pallerhaff haft en super godt samarbejde med 2 forskellige hesteklinikker, Pferdeklinik Kerken i Tyskland, Dr. Frohnes og Equitom i Belgien, hvor Jens Thorsen altid er manden bag rattet til en daglang tur frem og tilbage.

Udover ridehestene hjemme på stutteriet har Jens Thorsen også en enkelt avlshoppe og to føl fra sidste år gående i Danmark hos Stutteri Evo i Vejen, som han også sidste års købte hingsten UNO Spotlight e. San Amour / Donnerhall på DV´s forårsauktion i Herning sammen med.

Derudover har Jens endnu en hest "udstationeret", en 2 års hingst efter Sezuan/Silvermoon, som står hos Joan Andreasen, Stutteri UNO i Rønde.

For mange år siden jokede Jens med, at han kunne da sagtens ride en L-klasse - hvortil Kristine bare sagde "jamen kan du vinde den?"

Et motto og mål som Gestüt Pallerhaff har i mente hver gang de starter lastbilen og drager afsted til en ny stævneplads.