Totilas sønnerne

De ældste af Totilas afkommene er nu 5 år

Det skarpe blik har blandt hingste fra første årgang haft et par fælles nævnere, som siger lidt knappe i rammerne med korrekt bevægelsesforløb, men derudover umiddelbart syner af lidt for lidt.

Selvom vi allerbedst kendte Totilas under Edward Gal, hvor man ikke var i tvivl om viljen til at ville arbejde og samarbejde, så er det jo altid en svær faktor at bedømme i forhold til nedarvning.

Nu hvor prisen på Totilas sæden er nedsat til 2.500 euro fra de oprindelige 8.000 euro, er det også blevet mere attraktivt for den "almindelige" avler at tage et nærmere kig på nogle de kvaliteter som Totilas tilfører sine afkom.

4 udvalgte Totilas sønner

Senest har hingsten Total Hope e. Totilas / Schufro (mor er Weihegold) gjort sig særdeles bemærket til den svenske hingste rideprøve - se videoklip herunder:

GLOCK´s Trafalgar e. Totilas / Lord Loxley / Sandro Hit - ud af helsøster til Poetin. En af Totilas sønnerne som også udvikler sig særdeles positivt. 

En af de hingste som umiddelbart er et "skole eksempel" på hvordan Totilas nedarver og hvordan afkommene udvikler sig er hingsten Tolegro e. Totilas / Krack C / Ferro som er ejet af Bernadette Brune. Som 3 års og nykåret super besnærende bevægelse ved hånd, som bestemt ikke gav det samme indtryk under rytter, og man nu som 5 års stille og roligt ser forvandlingen.

Bedøm selv på de to videoer herunder:

En ny unghingst som bestemt er værd at tage et nærmere kig på: