Kittel og Deja dansede gennem deres Grand Prix tur

Mens vejret viste sig fra den kolde side, så viste sporten sig heldigvis fra den varme side.

En frysende kold forårsdag i Hagen, skulle vise sig at blive endnu koldere i løbet af dagen, men for stævnearrangørerne var det stadig langt mere optimalt end den ellers lovede regn.

For de morgenfriske var der spændende ridning fra starten af dagen. Det et felt med 36 startende ekvipager.

Marlies van Baalen og hingsten Zinidi, viser en flot trav tur. Det kniber desværre i dag lidt med en helt skarpe positive kommunikation under vejs.

Hingsten Dante Weltino og hans svenske rytter Therese Nilshagen kan man kun blive positive over at følge på deres internationale vej. Når man følger ekvipagens forberedelser på opvarmningsbanen, er der intet overladt til tilfældighederne. Og INTET betyder helt nøjagtigt, at en venlig og meget fokuseret stemme i en lind strøm af anvisninger og rosende ord, hjælper ekvipagen til den bedst mulige forberedelse inden det går løs indenfor det hvide hegn. Manden med den rare rolige stemme og de skarpeste detajler er ingen ringere end Klaus Balkenhol. En helt særlig oplevelse at være med på en "lytter". Og Therese Nilshagen fortæller også efterfølgende at det betyder rigtig meget, at hun kan gå helt i "boks" og fokusere på sine forberedelser. Det er selvfølgelig ikke den måde at ekvipage og Balkenhol arbejder sammen på i deres almindelige daglige træning, men på konkurrencebanen giver det den ekstra tryghed, fortæller Therese.

Inde på banen bringer parret mere og mere sikkerhed med sig tur efter tur, og de har det lidt som så mange andre nye ekvipager, at de ligesom skal etablere sig på den internationale scene inden det måske helt honoreres som fortjent, men den fase er parret rigtig godt på vej i. Dagens tur med masser af udtryk og power, mod slut lidt for hot, men Therese lykkedes alligvel flot. Lidt spændinger ud af den 2. piaffe tur og en lidt for komprimeret 2. galop pirouette hvor Dante mister balance er eneste uoverensstemmelser i turen. 

DV vallakken Hedelund´s Mefisto ejet af Vivi og Chr. Vang-Lauridsen har ikke været startet siden sidste år i Hagen, da tiden har været brug på træningsbanen derhjemme. Reitmeister Hubertus Schmidt har timingen i orden - ikke kun inde på banen, men når man følger med på opvarmningsbanen så er der også en klar linie her. Mefisto går en ukompliceret og meget udtryksfuld tur, flotte helt regelmæssige passage ture, med masser af udtryk. Piaffen er super aktiv men stadig med lidt spænding, da Mefisto nærmest sætter sig for meget, men Hubertus får løst opgaven optimalt. Parret slutter som nr. 10 med 70,220%.

Real Dancer og Jan Dirk Giesselmann er også blandt de nye på den internationale scene. Real Dancer medbringer power og et ben i hver hjørne, og da det jo ikke er nogen skønhedskonkurrence taler kvaliteterne jo sit eget tydelige sprog. I særklasse flotte passage/piaffe ture med tilhørende skarpe flydende overgange. Parret slutter også lige udenfor de meget rutinerede som nr. 6 i det store felt.

Ekvipagerne omkring det franske team tester også OL-formen af i Hagen, og med ekvipagen Badinda Altena og Pierre Vola, får man sig igen en positiv oplevelse, både fra opvarmningsbanen og inde på banen. Desværre med fejl igen når ekvipagen når frem til etterne, da den røde hoppe bliver lidt for hot hen mod slutningen.  

Den 11-årige Ulrichsequine St. Emillion e. Sandro Hit / Ehrenwort med Dorothee Schneider i sadlen mistede pusten under vejs. Allerede ved de første passage ture fornemmede man at initiativet var alene på rytterens side, og hen mod slutningen, nærmere med pirouetterne på midterlinien sagde St. Emillion ganske enkelt fra og holdte op med at svare for Dorothee´s anvisninger. 

100% fælles mål

Kittel og Deja har fra start til slut et samspil og samarbejde som alle ryttere ønsker sig det. Afslappet afspændt opvarmning, og 100% for hinanden på banen med top kvalitet som giver en velfortjent sejr på 77.460%. Fjerlet i både bevægelse og ikke mindst kontakt. Den fineste lukkede skummende mund.

Se resultatet af klassen her.