Podcast med svenske Paulinda Friberg

Et åbent og ærligt interview med svenske Paulinda Friberg om hverdagen, og ikke mindst hendes tophest den 15-årige super hoppe Di Lapponia T e. Donnerhall.

Små spændende ting under vejs i interviewet:

  • Vidste du at Paulinda Friberg selv har 5 heste - en datter efter Di Lapponia T og hingsten Topas samt dennes tre afkom?
  • Di Lapponia gik sit første stævne som 7 års og debuterede i Grand Prix som 12 års.
  • Som underviser er det vigtigt at lytte til sine elever - det er jo dem der betaler dig for hjælpen, fortæller Paulinda blandt andet - ikke noget med at tjekke SMS eller tale i telefon, men være fokuseret på eleven i de 30 eller 40 minutter det nu gælder.
  • Ridningen er som en pyramide, når den brede basis bund er på plads kan man bygge på.
  • Ca hver 3 uge mødes ekvipagerne på "knytkalaset" (ekvipager i og omkring den svenske elite), hvor der udover socialt samvær også er træning ved Kyra Kyrklund. Med et enkelt ord beskriver Paulinda Friberg Kyra Kyrklund - "hun er magisk"
  • Omkring 11 svenske ekvipager er aktuelle til det svenske landsholds 4 pladser til OL i Rio. Di Lapponia T og Paulinda tager for alvor hul på forberedelserne frem mod OL ved deltagelse i CDI4 stævnet i Hagen om knap 3 uger.

Et interview som kommer rigtig langt omkring, og bestemt 52 minutter som er værd at læne sig tilbage og lytte til (interviewet er på svensk og produceret af hästsnack)