Hingsteshow i en klasse for sig

Da klokken var 13:00 var de fleste klar, både tilskuerne i arenaen, og resten af verden som også gerne ville kigge med live via Clipmyhorse fra Helgstrand Dressage åbent hus. 

I ikke helt "tysker-stil" blev starten af showet forsinket ca. 10 minutter, da tilskuere blev ved at strømme til, og man derfor tog en hurtig beslutning om at rykke afskærmningen så der blev plads til alle i hallen. 

Velkomst ved Andreas Helgstrand. For 6 år siden var der ca. 100 mennesker her til åbent hus - i dag med mere end fuldt hus.

Velkomst ved Andreas Helgstrand. For 6 år siden var der ca. 100 mennesker her til åbent hus - i dag med mere end fuldt hus.

Et show som set fra "sidelinien" var super velorganiseret

Kombinationen af Flemming Schultz som pre-kommentator med afstamningsmæssige detaljer, fulgt op af Andreas Helgstrand selv, som udover detalje kommentarer om de enkelte hingste, også gav værdifulde avler input. Helgstrand undlod ikke at nævne vigtigheden af avlernes top produkter også for fremtiden, som jo naturligvis er en af de vigtigste ingredienser i og omkring hele Helgstrand Dressage. 

Igen i år havde Helgstrand Dressage rytter Maik Kohlschmidt taget plads som kommentator på Clipmyhorse. Super samspil mellem Maik´s kommentarer på engelsk, mens Flemming Schultz fortalte om hingstene, og mulighed for seerne at lytte med på Helgstrands egne kommentarer under vejs. 

Unge særklasse hingste

Med den store flok af super velgående hingste var det naturligvis svært at vælge favoritterne ud, men H2R fanger klart den top velgående og særdeles ridbare Revolution som den absolutte favorit - ingen af de andre hingste hverken over eller tæt på. Det var også særligt at høre da Helgstrand og Søren Grønborg (medejer) havde siddet til auktionen i HANN, hvor Andreas fortæller at de godt kunne mærke at hingsten nok nåede over deres umiddelbare fælles budget, og hvor Andreas ringer Hanni Kasprzak op, og hun uden tvivl er med på investeringen - en helt uvurderlig opbakning fra både Søren Grønborg og Hanni Kasprzak til købet af Revolution fortæller en stolt Helgstrand. 

Hingsten Tørveslettens Spartacus e. Sezuan / Quaterback viste super form under berider Kenneth Damgaard. Den måske knap så moderne typemæssige hingst kommer kvikt af jorden i traven med super skulderfrihed og galoppere med helt ekstraordinær balance. God taktfast skridt. Med til beskrivelsen følger også at moderen SRDH hoppen Tørveslettens Quattro viser super takter frem mod Grand Prix. 

Baron e. Callaho´s Benicio / Sir Donnerhall I med Mette Sejbjerg i sadlen, viser præcist det man ønsker sig af nutiden dressurhest - skarphed og x-faktor i bevægelsesforløbet. Måske endnu ikke med det helt sidste hingstepræg, men klart med mekanik som enhver Grand Prix rytter ønsker sig "bare" at kunne administere og videre udvikle.

De "gamle" hingste klar til UVM

Med spanske Severo Jurado Lopez i sadlen på bl.a. UVM verdensmesteren Fiontini var ordene fra Andreas Helgstrand klare og helt utvetydige "and for you Severo I don´t want to say it, but your fucking amazing" - iøvrigt nok en udtalelse som de fleste hestekyndige ikke har invendinger imod! 

Fælles for Grand Galaxy Win, Vincent Maranello og  Don Deluxe er at de alle tre er emner for det kommende UVM i Ermelo, selvfølgelig lige med den finte, at hvis ham "Messi" som Andreas Helgstrand også kaldte Severo, skal til OL sammen med Lorenzo, så må der jo findes en anden løsning. 

Iøvrigt en særdeles positiv udvikling af alle de "gamle" hingste, som uddannelsesmæssigt alle viser spændende takter for fremtiden.

Dagens hingste præsentation kan selvfølgelig ses eller genses via arkivet på Clipmyhorse.