Flotte dag 2 præstationer i Odense

Selvom vejret tydeligt havde taget en drejning fra sommer temperaturer til nu gråvejr kombineret med byger og væsentlig lavere grader, så var der masser af "hot" ridning i Odense.

Hattrick stod Nanna Merrald og Traneenggaards Akondo for  

U25 var domineret fra start til slut af Nanna og Akondo. I dag med deres kür tur hvor de "angreb" fra start til slut med super timing og kvalitet. 

Det store uafklarede spørgsmål er lige nu "får vi ekvipagen at se til EM for U25 eller vælger Nanna at starte til DM?" - det er nemlig samme weekend.

Intermediaire I kür sejr til Carina Nevermann Torup

Carina og Grevens Sa Va viser en flot tur med både udtryk og go. Hele turen flyder godt uden modstand eller fejl. 

Klassen var blevet lidt reduceret i forhold til det oprindelige felt, da bl.a. Daniel Bachmann og Blue Hors Olymbrio ikke var til start.

Til den efterfølgende præmieoverrækkelse bliver Carina desværre ufrivilligt sat af til æresrunden, mens Grevens Sa Va sætter afsted mod udgangen, og i farten når at træde Carina over foden, så hun humpende må forlade banen. Lige nu sidder Carina og venter på skadestuen med en meget øm og hævet fod - rigtig ærgerlig afslutning på et flot stævne for ekvipagen. 

CDIO3 Grand Prix Special med Cassidy og Cathrine i spidsen igen

Igen i dag var der ingen af konkurrenterne som kunne true Atterupgaards Cassidy og Cathrine Dufour på deres vej mod OL i Rio. Parret slutter med en samlet score på 75,961%. Der indløber blot 2 mindre ting under vejs, som dog er medvirkende til at det samlede resultat forbliver under 76%, nemlig den første overgang ved C til passage, hvor Cassidy misforstår Cathrine, eller måske bare er lidt skarpere end Cathrine, da han er lige ved at lægge an til den obligatoriske Grand Prix parade. Overgangen fra passage til galop bliver med et par vel store trav trin frem inden anspringet. Men når det er nævnt, er det imponerende at se samspillet og timingen så skarp og samtidig let. I piaffen, som er på stedet, fornemmer man tydeligt at Cathrine har lov til at regulere aktiviteten og energien uden det går ud over rytmen - ret enestående billede. De tilhørende overgange er nemme og helt balancerede. Serierne er snorlige, og pirouetterne bliver spring for spring for spring gjort helt færdige. Og så er der lige et par ekstra detaljer, som også tæller - paraderne er parallelle og med 100% stilstand. Skridtturen er for den frie skridt afspændt med god overtrædning, og den samlede skridt med klar aktiv takt. 

Svenskerne med flotte præstationer

Det er altid skønt hvis vi kan holde svenskerne bag os - og det klarede Cathrine jo i dag, så holdkonkurrencen lige nu føres af team DEN inden morgendagens afgørende kür, hvor Agnete Kirk Thinggaard og Lisbet Seierskilde skal forsøge at holde fanen højt. 

Dagens nr. 2 Juliette Ramel med hendes helt specielle Buriel R.H. viste en rigtig god tur, og deres tur inden på banen er nu også med fælles indsats. Det er tydeligt at parret høster værdifuld erfaring, og bliver helt sikkert et par man skal regne med internationalt i fremtiden. 

Dagens svenske superstar var Rose Matthiesen med Zuidenwind. Parret slutter med en samlet score på 71,922% som set fra sidelinien nemt kunne have været glatte 74%. En tur i harmoni og balance. En meget lydhør og opmærksom Zuidenwind overfor sin rytter. I det hele taget et overordnet billede af kvalitet uden svagheder. Parret absolut bedste tur til dato. Også en meget tilfreds træner Patrik Kittel som var med på sidelinien, og som selvfølgelig krydser fingre for at parret kan bliver en del af teamet til Rio.

International kür debut sejr til Heering og Bufranco

Charlotte Heering og Bufranco sikrede sig sejren i dagens sidste klasse CDI3 Grand Prix kür. Et frisk program, som Charlotte starter skarpt ud med en række ettere ad midten, som desværre bliver med et lidt uheldigt ophold, og dermed ikke med de minimum 9 samhængende ettere. Heldigvis har Charlotte indlagt endnu en etter tur på diagonalen, og de bliver korrekte i antal og kvalitet. Generelt mange gode ting, som bare ser ud til at skulle pudses af sammen med lidt mere erfaring. Parret vinder med 71,600%.