Nations Cup sejr til Danmark på hjemmebane

Sidste konkurrencedag i nations cup var med Grand Prix kür.

Her var Lisbet Seierskilde med Jonstrupgårdens Raneur og Agnete Kirk Thinggaard med Jojo AZ de danske ekvipager hvor det sidste pres lå på.

Med ny Robbie Williams kür entrerede Agnete og Jojo holdkonkurrencens sidste klasse. Parret "gamle" kür var en rigtig ørerhænger med god stemning fra start til slut, og masser af øvelsesmæssige højdepunkter under vejs - umiddelbart ikke en kür som var "brugt op".

Den svære øvelse til en ny kür er uden tvivl både at kunne skærpe sværhedsgraden, og samtidig også finde ny musik som fænger. Det har Agnete bestemt gjort med den nye kür, hvor man også føler sig underholdt fra start til slut, med masser gode overgange i musikken sammen med øvelserne. En flot koreografi som bl.a. bød på toer serie indtil dobbelt pirouette, og videre ud i toere på let buet spor, mens etterne bliver lavet på samme måde. Det indløbet et kiks i den ene dobbelte pirouette samt en taktfejl i den sidste øgning. Umiddelbart lidt træthed at spore hos Jojo efter en lang stævne weekend. 

Desværre lykkedes tingene heller ikke helt i dag for Lisbet og Nørden, og de sluttede pinsens internationale stævne med blot 65.275% i küren.

Dagens individuelle vinder svenske Therese Nilshagen med hingsten Dante Weltino OLD får startet lidt spændt ud, med en par uregelmæssige trin i passagen, og den første øgning hvor det også bliver med et power trin først, men derefter falder hingsten god til og de viser en nydelig tur, hvor der stadig er plads til forbedringer og endnu mere skarphed.