Spændende udfordring at dømme de 3 års og 4 års fortæller Cathrine Dufour

Sammen med Klaus Munkedal havde den nykårede Danmarksmester Cathrine Dufour sin debut som meddommer til 3 års og 4 års championaterne på Blue Hors i dag. 

H2R har fanget Cathrine for at høre lidt om niveauet, men også den nye rolle i "dommer stolen".

"Det var generelt en super spændende og positiv oplevelse."

"Der var flere kvalitets heste. 3 års holdet var nr 1 og 2 helt i klasse for sig og begge flotte og korrekte fremviste. Generelt var der ikke nogen af de 3 års der rigtig fik vist deres skridt - en konsekvens af de 'farlige omgivelser."

"For de 4 års var de tre bedste klart også i en klasse for sig. Lotte Straarup fremviser klassens vinder og nr 3 på flotteste vis, hvor specielt vinderen ser ud til at blive en fremragende ridehest." 

"Nr 2 i klassen var hamrende flot i typen, men manglede måske idag en anelse power i fremvisningen."

Synes du det er nemt at spotte potentialet? Hvordan var dit samspil med Klaus Munkedal, da han jo prøvet det før. Havde i diskussioner under vejs?

"Jeg synes faktisk potentialet var ret lige til at spotte, da mange af hestene blev flot fremvist."

"Munkedal er hamrende dygtig og virkelig en fornøjelse at stå ved siden af. God sparring og 'diskussion' omkring hver hest. Generelt var jeg nok lidt mere til den hårde side end Munkedal, men sammen fandt vi en fin balance gennem klassen - rækkefølgen blev den helt rigtige synes vi."

"Det kan være svært som rytter, for der var nogle af hestene vi ikke dømte så højt pga. dagsformen, men nogle af dem ville jeg helt sikkert elske at arbejde med, fremfor nogle af dem der røg lidt højere op. I "dommer stolen" er vi nødt til at kigge meget på dagsformen og dømme ud fra hvad vi ser - selvom man kunne se nogle var påvirket af omgivelserne."

Synes du man måske skulle vægte kapacitet endnu højere i championater for unge hest, eller er det for usikkert at give den karakter større vægt?

"Hvis man vil finde den bedste HEST så ja. Men hvis fremvisning osv skal betyde en del, så er det svært. Der er mange aspekter af det, men såfremt der kun tales kvalitet for fremtiden, så er det naturligvis potentiale karakteren der betyder noget."