Anders Dahl skal til OL

"Alderspræsidenten" Anders Dahl (40 år) er også klar til OL.

I mange år har Anders Dahl været et kendt navn i og omkring landsholdstruppen, og nu med udtagelsen som holdrytter, er han også klar til at vise de danske farver i Rio.

Det er præcist 10 år siden at Anders sidst havde en teamplads, dengang med hesten Affrika - det var til VM i Aachen, som de fleste danskere husker allerbedst fra Matiné og Anders Helgstrands individuelle sølvmedalje. 

I gennem hele Anders´ karriere har OL altid stået som absolut skarpeste mål. Og som Anders siger er selve kvalifikationen er ikke svær, men derimod "kapløbet" om pladserne på holdet, når det spidser til, og som i dag for første gang er blevet en realitet. 

De store mesterskaber som EM og VM bærer jo præg af velorganiserede hestestævner. Et OL er jo et helt andet set-up, men han er ikke i tvivl om at de brasilianske rytmer nok skal når helt ind i den danske OL lejr også. 

Anders Dahl fortæller fra England at han er naturligvis meget stolt over at få chancen i Rio, og han vil jo som sine landsmænd, gøre alt for at tingene går op i en højere enhed når det går løs. 

For blot 3 mdr. siden red Anders Dahl ad midten i Grand Prix for første gang, og det betyder selvfølgelig også at alle detaljer ikke er finjusteret endnu, men samtidig medbringer Selten kvaliteter for endnu mere. Selvfølgelig hverken kan eller skal der laves om på tingene frem til afrejsen, men de træningsdage der er afsat indimellem fridage, vil selvfølgelig blive brugt effektivt, men hele tiden med det for øje at det er vigtigt at hestene lander friske i Rio, fortæller Anders. 

Den helt specielle situation som også følger med lige nu, er at Anders hustru Fiona Bigwood jo som bekendt er klar til at ride ad midten for det britiske team på superhoppen Atterupgaards Orthilia. Parrets 3 børn er også klar til at heppe på mor og far fra tilskuerpladser, da både mormor og farmor er klar til at assistere. Det bliver helt fantastisk at vi kan få den oplevelse sammen, siger Anders. Iøvrigt findes der jo endnu et ægtepar på dressurens olympiske landkort, nemlig Patrik Kittel og Lyndal Oatley.

Flyveturen som rigtig mange snakker om som værende en udfordring maner Anders til jorden, da han har haft heste gennem tiden som har været både i Kentucky, Doha og Florida uden problemer. For de danske heste er det Jojo AZ´s hestepasser Gitte Hansen som er om bord på flyet med de danske heste, og i lufthavnen i Rio, står Anders hestepasser klar til at tage imod Selten.