Belantis med en "uddannelsestur" i dagens Intermediaire I

Selvom pointtavlen ikke viser vinder procenter så er det alligevel på mange måder stadig en vinder.

Den blot 7-årige DSP Belantis med Isabell Werth i sadlen kommer flot fra start. Super let og ubesværet travtur, med ekstraordinære øgninger, super afspændt fri skridt. I galoppen kommer der en lille fejl i det første changement i zig-zag galoppen, mens han går i stå i afkortningen frem mod den første galoppirouette. Begge serier er vellykket selvom den sidste afspændthed stadig mangler, så er det flot form og udtryk.

Den sidste overgang til trav ved C udebliver, og istedet for at acceptere at det ikke lykkedes og ride videre derfra, så vender Isabell Werth ind over midten og tager en fejlridning, springer an i galop og kommer med overgangen en gang til - denne gang uden problemer. Det er giver turen et helt præcist billede af hvad det nemlig er - dressur!

Et kig på delkarakterne giver en del forvirring, da der tydeligt bedømmes både før "fejlridningen" og efter "fejlridningen" i øvelse 23, mens de tilhørende overgange bedømmes før "fejlridningen". 

Øvelse 23: CM samlet trav - MXK fri trav - KA samlet trav

E 1 - H 9 - C 1 - M 6 - B 7,5

Øvelse 24: Overgange C M og K

E 2 - H 3 - C 3 - M 1 - B 4

Note

Hvorvidt den ene eller den anden bedømmelse er korrekt har H2R forespurgt en af vores danske topdommere H.C. Matthiesen om. 

"Da øvelse 23 er en sammensat øvelse med flere elementer, som det er i tilfældet her, og hvis overgangen til trav ikke vises inden der vendes skråt igennem for den frie trav, så er øvelsen at bedømme til 1, og den efterfølgende overgangskarakter til 3 bagefter og minus 2% for fejlridningen". 

Og der bedømmes naturligvis alene efter 1. forsøg, uagtet at gentagelsen er i orden.