Anna Kasprzak skal til OL

Anna er det danske teams mest erfarne OL deltager med blot 26 år.

I dag ser Anna tilbage på OL i London for 4 år siden, som et helt specielt moment i hendes karriere. Som Anna selv beskriver var hendes rigtige "gennembrud" sammen med Pepe i Hagen forud for London, hvor Anna beviste både overfor sig selv og alle andre, at nu var hun også OL klar. 

Photo credit: Privat foto/Anna Kasprzak

Photo credit: Privat foto/Anna Kasprzak

Lige nu står det lysende klart at Rio venter forude, men samtidig hvis man havde spurgt Anna for 2 år siden om Pepe skulle gå OL i Rio, så havde svaret været et klingende nej. Der er sket meget siden OL i London. En øjenoperation og et fald på staldgangen for Pepe, har i perioder holdt ham ude af den daglige rutine og træning, og det har indimellem strejfet hvornår det måske var slut med at kunne bringe ham tilbage på topniveauet. Men hver gang har Pepe kvitteret med sin friskhed, og ikke mindst kommet tilbage endnu mere fit for fight. Faktisk lige nu "7-9-13" så fit som han aldrig har været før, fortæller Anna. 

Gennem årene er opskriften på den daglige træning og hvordan Pepe befinder sig allerbedst også fundet. Med nu 17 år er eneste tegn at opvarmningsperioden "jokke igang", tager lidt længere tid før kroppen er klar til at lave øvelser, men ellers står Pepe ikke tilbage for et bukspring hvis muligheden byder sig, siger Anna. 

Hvad er opskriften på at piaffen nu som 17 års når nye højder?

Et spørgsmål som alle dressur nørder gerne vil have svar på, og som Anna beskriver det, var starten af karrieren sammen med Pepe fokuseret på at få alle tingene til at lykkes hver gang de red ad midten, hvor de nu med rutinen sammen, kender turene. Anna derfor valgte at tage fat om "problemet", som jo var luksus, men alligvel nok til at det var her parret havde mulighed for at hente flere værdifulde point, nemlig i piaffe turene med de tilhørende overgange. Og her kan Anna nu konstaterer at "mission in progress" stadig er muligt, og derfor er det heller ikke "mission completed" endnu, siger en smilede Anna. 

Hvad kan OL som eksempelvis VM og EM ikke kan?

Som atlet er OL noget ganske særligt og meget anderledes. Anna fortæller at det bl.a. er fællesskabet når man er i den Olympiske by, når man sidder sammen med de andre atleter fra alle mulige sportsgrene og spiser morgenmad, og snakken går over bordet - det findes ikke andre steder. Ligesom London også bød på en stor fælles tv-stue, hvor man ofte var samlet når der var konkurrencer, bl.a. husker Anna at rytterne var samlet da bordtennisspilleren Michael Maze og svømmerne var i konkurrence - det var top stemning fra start til slut. 

De sidste forberedelser er i gang

De alen lange lister over foder og alt mulig andet som skal med til Rio er udfyldt inden afrejsen, og Pepe er igen introduceret for den velkendte æblejuice i vandet, da det kan være med til at tage den grimme klor smag, som man kan forvente af vandet i Rio. 

Lige nu står den på Pepe´s bedste daglige 20 minutters træning, kombineret med lange skridtture, og konditionen og formen er hvor den skal være, melder Anna.