De danske juniorer stærke i küren

En flot afslutningsdag på et flot mesterskab med sidstedagens kür finaler.

Juniorerne først og derefter ungrytterne

Danskerne nr. 6, 12 og 13.

For de morgenfrisk var det første start kl. 7.30, og første dansker som var Caroline Elsner med Alskenz Firfod. Den store sorte vallak e. Zardin Firfod var endnu engang klar til "kamp". Det varme sydspanske vejr så på ingen måde ud til at have sat sine spor i poweren hos Alzkenz, men derimod har Caroline under mesterskaberne kæmpet med noget sygdom, og alligvel holdt på til det sidste uden at man fra tilskuerpladserne havde spottet svaghedstegn. Eneste ting er i overgangene til galop, hvor Alskenz springer forkert an. God koreografi med med godt musik valg. Parret slutter som nr. 13 med 70,625%.

Karoline Rohmann med Noosa Melody viser et teknisk godt program, desværre ser det ud som om en flue eller lignede genere Noosa, da hun allerede udenfor banen flere gange slår med hovedet, og det sker desværre også inde i programmet nogle gange. Parret slutter som nr. 12 med 71,600%.

Sidste danske junior var Celine Rørbæk Silfen med Romio Højris. Fra start til slut også med masser af positiv power, der indløber fejl i det ene changement over midten, mens Romio står lidt imod i det andet. Egentlig var Celine ikke helt stemt for at ride sin kür inden dagens start, da dommerne ikke synes den var så imponerede som både hun selv og træner Dufour mente. Derfor blev det til en skarp beslutning fra morgenstunden, hvor rytter og træner lige lavede et par skarpe ændringer i koreografien, så sværhedsgraden blev højnet og det gav bonus, også selvom musikken i stemte helt i, så var dommen tydelig - en kür dommerne kunne lide og belønnede med flotte 75,125%. Ekvipagen slutter som nr. 6 og med en flot æresrunde til præmieoverrækkelsen som belønning for indsatsen. 

Fra sidelinien måtte en stadig skuffet Camilla Andersen med Rafaella K følge dagens konkurrencer. Parret nåede ikke med i küren, selvom hendes tur i går var super god og pointmæssigt indenfor de 18 bedste, så er der jo alene plads til de 3 bedste i finalen fra hvert team.

Et forbillede i hvordan det skal gøres

Igen tysk dobbelt sejr i küren, og Hannah Erbe og Carlos giver et fantastisk billede af både samhørighed og en gennemarbejdet hest for lette hjælpere. Bestemt en værdi guldvinder med 81,625%.

Se resultatet af klassen her.