Team medaljerne er fordelt

Måske en lidt oplagt vinkel på tingene fra morgenstunden, men alligevel fakta efter dagens Grand Prix Special

I toppen af feltet kom kampen ikke uventet til at stå mellem Valegro og Weihegold. Og med 2 fejl fra Valegro i dag med galop ind i den første trav traversade til venstre og en fejl i toer serien - det koster den individuelle sejr i forhold til en fejlfri Isabell Werth med Weihegold OLD.

Ved ikke om man skal være ekstra fan af Dujardin og Valegro for at kunne/ville se at deres harmoni bare er i en helt særlig liga for sig selv. 

Showtime og Dorothee Schneider viser også bare det vi alle sammen elsker, når man følger med i sportens top. Kombinationen af power, kvalitet og kontrol er kun de allerbedste som mestre det til perfektion. Og den liga kan Laura Graves med Verdades også tilslutte sig med dagens overbevisende og top positive tur. 

Der er nok ingen tvivl om at mandagens individuelle medaljer vil finde deres rette ejer"mænd" blandt de 4 ekvipager, med en lille ekstra seeding til spansk Severo Jurado Lopez med Lorenzo, som helt sikkert vil give damerne kamp til stregen, og ikke efterlader noget før han hilser af efter sidste midterline med tonerne og teksten fra Bon Jovi "it´s my life".

Dressurens underfulde verden bød igen i dag på lidt mysterier som man nok skulle have siddet med i dommertårnene for at helt forstå. Hvordan kunne Desperados går forbi Verdades? Måske kigger H2R helt galt under vejs men indtrykkene er ihvertfald ikke til Desperados fordel hvis man læser med her fra de umiddelbare førstehåndsindtryk:

Verdades USA-power start, lovely hp, power pa/tr, wk+, active pi, nice trans ca, excellent 1st pio, bit unbal out 2nd, wauw dancing final!

Desperados GER-good start, good hp, slight small dist hind pa, bit tense pi, bit run trans to ca, series ok, good pio, good final. 

Severo og Lorenzo ligner et par med kontrol over tingene allerede hvor kameraerne fangerne dem på vej ind på arenaen. Afspændt Lorenzo og smilende Severo - et udtryk fra dem begge som mest af alt ligner "just bring on this Olympic Grand Prix Special, and we will show you" - og det gjorde de. Overblik, positiv attitude, kalkuleret satsning og kvalitet det giver underholdning helt ind i dommertårnene, og i dag med en individuel 6. plads med 77.479%.

De 2 andre Atterupgaard heste

Smeyers Molberg og Marcela Krinke-Susmelj viser en sikker tur med god kvalitet hele vejen men det virkede som om dommerpanelet ikke var helt med fra start, for 72,885% ligende 2% for lavt.

Atterupgaards Orthilia og Fiona Bigwood løber ind i uventede problemer i den 2. piaffe tur hvor Orthilia går i stå, og Fiona må minde hende kraftig om opgaven, hvorefter hun fortsætter. Der indløber også en lille fejl i toer serien.  

4 ekvipager revancerede sig i Specialen

Beatrice Ferrer-Salat og Delgado kom godt igen - ingen øvelsesmæssige fejl, blot nogle kosmetiske ting under vejs. Til spanierens ærgelse men til danskernes tilfredshed, for en bedre Grand Prix havde uden tvivl bragt det danske team ud af dagens Grand Prix Special. 

Carl Hester med Nip Tuck kom flot igen med en velbalanceret og top timet runde. Alle vil gerne se mere, men kunsten er også at kende sin hests begrænsninger og muligheder, og stadig få det til at se legende let ud - Mr. Carl Hester vister det i dag. 

Arlando og Diederik van Silfhout tilbage i den stabile og solide form uden fejl. Ligesom landsmanden Minderhoud med Johnson havde en tydeligt mere villig hingst i dagens klassen. De lidt for uens præstationer for hollænderne over de to dage koster dem klart en bronze medalje i dag. 

Amerikanerne vinder bronze og guderne må vide hvordan Steffen Peters opnår 74,266% og slutter individuelt som nr. 14.

Det var alt andet end en motiveret Legolas, og fitness lignede desværre heller ikke at være i top, men ikke desdo mindre synes dommerne det stadig er en præstation som mange ville drømme om at opnå. I den frie skridt ligner det at Legolas HELT mister pusten, og et splitsekund sidder man faktisk med frygten for at et eller andet meget ubehageligt sker. Havde Legolas haft samme evne til at række tungen ud af halsen ligesom vi så Parzival forleden, så var det her han havde gjort det. Ekvipagen når frem til den første piaffe, hvor Peters er nødt til at "hakke" så meget til at han taber bøjlen inden der er respons fra Legolas. Resten af turen er mest af alt i dårligste "pony-uro-med-schenklerne-stil", som utroligt nok bringer dem til afslutning af turen, og parret opnår også en score som de fleste udenfor USA og dagens dommerstab kun kunne sige "wow hvor kom de point lige fra" til.