Seks nye guldmedaljehopper

Årets dressurbetonede hoppe: Straight Horse Sezuanna fra Straight Horse ApS, 3450 Allerød.Photo credit: Ridehesten.com

Årets dressurbetonede hoppe: Straight Horse Sezuanna fra Straight Horse ApS, 3450 Allerød.

Photo credit: Ridehesten.com

 

Dansk Varmblod pressemeddelelse

Ved Dansk Varmblods EQUSANA Eliteskue på Vilhelmsborg blev seks unge hopper meget velfortjent tildelt opdrættermedalje i guld. Årets Dressurbetonede Hoppe, Straight Horse Sezuanna, fremstod ikke desto mindre i en liga for sig.

Dansk Varmblods Equsana Eliteskue blev afsluttet med præsentationen af seks helt ekstraordinære hopper – to springhopper og fire dressurhopper – af en særlig kvalitet, der indbragte dem guldmedalje.

Fremragende springhopper

Det var på forhånd klart, at Stutteri Ask ville få årets springbetonede hoppe i stalden, for begge hopper i finaleringen er opdrættet på Stutteri Ask. Dommerne havde valget mellem den ædle, feminine Beezie Ask e. Cavall Ask/Clarimo og kapacitetshoppen Charetta Ask e. Favorit Ask/Caretino, som kommer ud af en særdeles præstationsstærk hoppestamme, hvor moderen Charett Ask har gået international Grand Prix. Valget faldt på Charetta Ask, som sprang med stort overblik og kapacitet og opnåede 9,5 i teknik og 10 i kapacitet.

International topkvalitet i dressur

Publikum og dommere var slet ikke i tvivl, da årets dressurbetonede hoppe skulle udpeges, da Straight Horse Sezuanna e. Blue Hors Zack/Blue Hors Don Schufro var i en klasse helt for sig. Hun er desuden ud af en særdeles præstationsstærk hoppestamme og helsøster til avlshingsten Sezuan, der er tredobbelt guldvinder ved UVM. Hun blev præmieret som Dansk Hesteforsikrings "gladeste hest" i kraft af årets bedste afprøvningsresultat på hele 948,5 points ved sadelkåringen. Det kom næppe bag på nogen, at avlsledelsen valgte hende til forbundets bedste dressurhoppe i sin årgang, da hun gav et fantastisk billede under rytter og viste høj international kvalitet. Hun er opdrættet af Straight Horse ApS og ejes af opdrætteren samt Andreas Helgstrand. Testrytteren gav hoppen 9,5 i ridelighed og 10 for kapacitet ved afprøvningen. 

Stutteri Uno fik endnu en guldmedalje for den herlige Uno Day Sun e. Uno Don Diego/Blue Hors Rosoff, som af dommerne blev betegnet som fremtidens dressurmodel, feminin og harmonisk. Og så bevæger hun sig med en rigtig god mekanik og en stor smidighed.

Aagaardens Darbie Zalene e. Blue Hors Zack/Blue Hors Don Romantic opdrættet af Brian Grønkjær Bak og ejet af Stutteri Aagaarden opnåede også en guldmedalje. Hun er en komplet hest med en feminin udstråling, og med en taktfast, smidig og rummelig bevægelse med en dejlig op-ad-bakke tendens.

5-årige Nørregårds Famous e. Blue Hors Don Romantic, opdrættet af Ruth Knudsen og ejet af Janni Rosenkjær Brolund, fik ligeledes en guldmedalje. Hun er en flot, moderne model med tre smidige og rummelige gangarter, og så viste hun sig ridelig og arbejdsvillig under rytter.