Helle Krasnik Trolle ny holdleder i dressur

Foto: H2R

Foto: H2R

Nyhed på DRF i dag

Det bliver Helle Krasnik Trolle, der bliver ny holdleder for seniorerne og U25 i dressur. Hun overtager posten fra Kimi Nielsen, der stopper pr. 31. oktober efter 10 år på posten. Helle er et kendt ansigt i den danske dressurverden. Hun er overdommer i dressur og har ca. 25 års erfaring fra dommertårnene. Hun underviser danske dressurdommere, og så har hun også stor erfaring som stævnearrangør på både nationalt og internationalt niveau.

Klar til opgaven
Der er ikke mange i den danske dressurverden, der ikke har stiftet bekendtskab med Helle på et eller andet tidspunkt. Hun er en ildsjæl, hvad enten hendes engagement har været påkrævet i dommertårnet, som sparringspartner eller nu som holdleder for U25- og seniorlandsholdene.

”Jeg glæder mig helt utroligt til at kaste mig over de nye udfordringer, og jeg vil gøre mit til, at dansk dressur kan ride videre på den bølge af succes, som foreløbigt er kulmineret med de flotte resultater ved EM i Göteborg. Mit største fokus bliver at støtte ryttere og landstræner i planlægning, udvikling og træning, så vi fortsat kan blive i toppen af verdenseliten,” siger Helle.

Landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein ser frem til samarbejdet med Helle.

”Holdlederen er en utrolig vigtig spiller i landsholdarbejdet. Uden en stærk holdleder risikerer vi, at setuppet omkring stævneplanlægning, træningssamlinger, logistikken omkring stævnedeltagelse, koordinering og meget bliver en udfordring, og så bliver det svært at fokusere 100 % på præstationen, når det gælder. Denne rolle har Kimi udfyldt fantastisk gennem årene, men jeg er overbevist, at Helle er den helt rigtige til at løfte opgaven fremadrettet,” siger Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.

Som aktiv rytter har Helle selv redet både dressur og springning. Hun er 57 år, gift med Ulrich Trolle og har en datter, der tidligere har redet dressur på ungrytterlandsholdet.

Næste store opgave for dressurlandsholdet er VM til september, og i næste uge (uge 42) kan de danske EM-sølvvindere opleves på hjemmebane, når der skal rides World Cup mod verdenstoppen ved World Cup Herning i Jyske Bank Boxen.