Werth vinder igen mens Dufour bliver nr. 2 og Kasprzak nr. 3

Werth vinder 

En overskrift som er vel brugt, men ikke desdo mindre igen i dag endnu en fortjent sejr. Dagens klasse i Doha var med 22 startende ekvipager og et kvalitetsmæssigt med kæmpe spredning - også større end pointtavlen viste. 

Fra starten af klassen fik man fornemmelsen af at pointniveauet for klassen kom lidt lovlig flot fra start, men det blev dog tilpasset fornuftigt når man kigger på resultattavlen selvom flere ekvipage var tættere på 65% niveauet end 68% niveauet. 

Koncentrationen lyser ALTID ud af Isabell Werth

Det er imponerende at følge verdens nr. 1 Isabell Werth weekend efter weekend, og hver gang med samme skarpe udtryk når hun rider ad midten, både i indridningen og afslutningen. Hendes motivation og hendes figtherhjerte findes ikke i samme målestol hos ret mange. Når det så er H2R´s påstand, så ligner det også at det faktisk motivere Werth endnu mere, når en hest som Don Johnson gerne slår lidt krøller på sig selv rundt om banen inden startsignalet er givet, hvor knapperne lige bliver justeret, hvorefter der bliver aftalt "våbenhvile" - og turen indenfor det hvide hegn kan begynde. Den evne til at kunne få tingene til HVER gang at gå op i en højere enhed, det gør dressuren til en helt særlig sport, at være bidt af på den ene eller anden måde.

Danskerne HELT i top

Werth er lige nu lidt i sin egen liga kan man vel roligt slå fast - eller er hun nu det? For dagens dommerpanel havde følgende pladscifre til Werth 1-1-1-2-2 og til Dufour 4-2-2-1-1 og blot en forskel på 0,780%. Umidderbart var "synderen" dommer ved E Trond Asmyr som havde Dufour 3% under hans bedømmelse af Werth. Men en hurtig "væk med højeste og laveste score" havde givet samme vinder. 

Fakta er at Atterupgaards Cassidy og Cathrine Dufour er top skarpe, og lidt skarpt kigget efter under vejs er der stadig plads til forbedringer. Parade med tilbagetrædning, hvor paraden er meget åben, den første piaffe kunne godt være lidt mere aktiv, en lille spænding i anspringet til galop, og så skal dommerne altså til at høste op med mindst rene 9-taller for den frie skridt over hele linien. 

Donnperignon og Anna Kasprzak viser et niveau og en skarphed, hvor det er alt andet end en snart pensionsklar 18-årig Donnperignon på banen. Motiveret og smidig med power, inklusiv 3 rigtig gode piaffe ture og masser af sikkerhed og kontrol i galoppen. 

Rikke Svane og Finckenstein TSF bliver nr. 8 i dagens felt med 71,600%. Parret levere en tur med power fra start til slut og det ser klart ud som om Rikke rider sin chance, og rider også turen uden tekniske fejl. 

Fang op på dagens umiddelbare indtryk fra alle ekvlpagerne via TWITTER her.