2. afdeling af DM Grand Prix Special med super kvaliteter

Alle ryttere red op til deres allerbedste i dag

Dufour og Cassidy med personlige bedste score i Grand Prix Special, og set fra i går til i dag var forskellen på Grand Prix ridtet og dagens Special mere end blot 2,5% bedre - minimum 5% bedre fra i går til i dag.

Forståeligt nok var det en rørt Dufour som sluttede af med sit livs ridt sammen med dansepartneren Atterupgaards Cassidy. Det var bare ubesværet, flot og elegant fra start til slut - ikke mere at sige om det.

På sølvkurs er det nu Daniel Bachmann Andersen med Blue Hors Don Olymbrio, som leverede en flot flot tur i dag. Daniel og Olymbrio er helt på bølgelængde hele vejen, og det er tydeligt at Daniel kender sin unge hest og ved hvor han kan sætte ind og hvor han endnu skal holde lidt igen. Og skønt at følge den unge hest som spiller med hele vejen, også selvom det momentvis bliver lidt svært (kniber endnu lidt med styrken i piaffen til at kunne balancere helt korrekt på bagparten).

I jagten på sølvet skriver Agnete Kirk Thinggaard sig også tilbage ind på listen igen i dag efter gårsdagens lidt svage præstation. Det var en 100% fokuseret Agnete i dag, og det betød en fejlfri tur. Skarpe overgange til i passage / fri trav ture, gode piaffe ture, flotte serier og gode pirouetter. Og Jojo virker ligesom Agnete top motiveret og det bringer det rutinerede par skarpt ind i medaljekampen. 

Også Anders Dahl og Selten HW er efter dagens Grand Prix Special på helt samme niveau som Daniel og Agnete, og det betyder sandsynligvis at det er blandt de 3 ekvipager at sølv medaljen og bronze medajlen skal uddeles når küren på søndag er afsluttet. Men samtidig må man heller ikke undervurdere hverken Rock Star eller Finckenstein i kampen. Blue Hors Zack som lige nu ligger som samlet nr. 6 vil helt sikkert ikke være at finde i søndagens finale, da Daniel kun må ride en hest, og dermed utvivlsomt vælger Olymbrio som har vist flot form under DM.

Et lidt analytisk kig på medaljefordelingen til på søndag hedder fra H2R´s vinkel naturligvis Dufour som Danmarksmester 2017, og så får Agnete Kirk Thinggaard og Jojo AZ sølvmedaljen, simpelthen fordi deres velkendte kür er både teknisk svær og når den lykkedes også med en super flot koreografi og iørefaldende musik. 

Bronzemedaljen går den til den ekvipage som kan præstere en teknisk fejlfri tur, om det bliver Olymbrio, Selten eller Finckenstein, det skal søndagens dagsform vise. Uden tvivl vil Anna Kasprzak ikke vise nogen speciel svær kür sammen med den endnu urutinerede Rock Star, og dermed bringer hun sig ikke rigtigt ind i medaljekampen. 

Men alle skal som bekendt have redet turen færdig inden det endelige resultat er afgjort.

To af dagens andre særlige ture var Anna Zibrandtsen med Arlando som rejste sig, og kom stærkt tilbage fra en svag Grand Prix tur, også selvom dagens tur var med et par urutinerede rytterfejl. Det var kun parret 2. Grand Prix Special sammen. 

Blue Hors berider Allan Grøn og Wasabi fik "endelig" vist en fejlfri tur. Endelig på den måde at forstå, at der skiftevis har været forskellige ting under vejs, men at parrets samarbejde nu ser ud til at bære frugt i form af en fejlfri tur. 

Se resultatet af klassen her - og se den samlede stilling i mesterskabet her.  


Photo credit alle photos: www.horse2rider.com

Dagens nr. 2 Blue Hors Don Olymbrio og Daniel Bachmann Andersen

Dagens nr. 3 Jojo AZ og Agnete Kirk Thinggaard