Daniel Bachmann og Blue Hors Zepter vinder af Grand Prix klassen i Esbjerg i dag (løbende kommentarer om alle ekvipagerne)

Daniel Bachmann Andersen - photo credit: Mikkel-m.com/H2R

Daniel Bachmann Andersen - photo credit: Mikkel-m.com/H2R

Dagens Grand Prix klasse fra Esbjerg

Hvis du vil have lidt mere med en procenterne fra pointtavlen, så finder du lidt kommentarer på hver enkelt ekvipage herunder. 

Første ekvipage på banen i dagens Grand Prix i Esbjerg var:

Lone Bang Larsen med Darwin Toftagergaard: Lone kommer skridtende på banen og tager en hel runde i skridt inden startsignalet bliver givet, før sætter i galop i hjørnet og vender ad midten. God indridningsparade, hvor det er tydeligt at Lone tager sig tid til at lade Darwin falde til inden hun giver signalet til fremadridningen. Dejligt udtryk i den frie trav på diagonalen, god balance i traversaderne, lidt spændt parade med tilbagetrædning, god regelmæssige passage, kommer lidt forsigtigt ind i piaffe men med god ens trin og med god overgang ud igen, lidt på tæerne i den frie skridt, samme billede af den anden passage/piaffe/passage tur, hvor man godt kunne ønske sig lidt mere power, men det ligner samtidig et bevidst valg fra Lone´s side for at kunne bevare roen på Darwin. Lidt spændt anspring til galop, gode serier, og god zig-zag galop, springer lidt stort i begge pirouetter og mister en smule balance, den sidste midterlinien bliver lidt hot, men Lone formår at bevare roen. Parret bliver placeret som nr. 4 med 69,533%. 

Betina Jæger Jensen med Vimogårdens Roxana: Parret kommer godt fra start, god traversader, god første piaffe, kunne være skarpere direkte op i passagen, god afspændt fri skridt, det kniber lidt med at fange den helt klare passage efter skridten frem mod den anden piaffe tur, passage bedre efter piaffen som er lidt spændt, lidt spændt anspring, gode serier med store flotte toere, velbalancerede pirouetter, mister en smule bæring i vending ad midten mod afslutningen, bliver lidt anstrengt i billedet i forhold til passagen som godt kunne være mere fri af jorden. Desværre går Roxana i en meget snæver holdning hele turen i dag. 

Sissel H. Kristiansen med Der Strauss: God start med god fri trav på diagonalen, traversaderne mangler mere smidighed, flow og go. forsigtig tilbagetrædning, god passage men rider lidt højt tempo ind i piaffen som mangler mere energi, kort fri skridt men med god afspændthed, 2. piaffe tur lidt forsigtig, godt anspring, gode toere, zig-zag galop mangler mere smidighed, der indløber en lille fejl i midten af etterne, god kontrol af pirouetterne, god sidste midterline med god afslutningsparade. 

Dorthe Sjøbæk Hoeck med Stenkjers Naromi: Lidt forsigtig start, mangler lidt mere udtryk og opadbakke i den frie trav, traversade til højre mangler lidt mere bøjning, lidt spændinger i tilbagetrædning, god fri skridt, lille galop fra den samlede skridt op i passage ved M, piaffen kunne være med aktiv, serierne er i orden, zig-zag galop mangler lidt mere smidighed og opad bakke, savner lidt mere skarphed i den sidste piaffe. Det overordnede billede bliver lidt fast i formen.

Jeanette Sund og Kaiseradler: Mangler lidt bæring i den frie trav, en smule ilende, begge traversader mangler lidt mere bæring og balance, lidt tøvende tilbagetrædning, kunne godt være mere skarp i selve passage, god vinkel i piaffen men savner lidt mere flow i overgangene, god fri skridt, god 2. piaffe men mangler lidt styrke ud, lidt ubalanceret zig-zag galop, changementerne mangler lidt mere rummelighed i etterne, god kvalitet i begge pirouetterne, changementet mellem bliver lidt svingende, lidt få piaffe trin for afslutningen og der mangler lidt mere samling i passagen for de sidste meter. 

Laura Printzlau Mølvig med Atterupgaards Wolfgang: God start, god form med let forbindelse på tøjlen, traversaderne mangler lidt mere opad bakke og mister balancen en smule. Overgangen op i passage kunne være skarpere på bogstavet og der bliver lidt uro i kontakten i den første piaffe, god fri skridt, god 2. piaffe, lidt sen overgang til galop, toer serien bliver med lidt forskellig kvalitet af changementerne (set fra kameravinklen), hvor changementerne til højre ser ud til at være med bedst kvalitet, tællefejl i den første omstilling i zig-zag galop, begge pirouetter bliver lidt store og mangler lidt mere balance, god overgang ved M, god midterline og god afslutningsparade. 

Maja Petersen og Højgårds Dexter: Mangler lidt balance i den frie trav, mister lidt bæring i traversade til venstre, meget snæver for i passagen som mangler mere fremadsøgning, og piaffen mangler også mere fremadsøgning og bliver spændt, toerne bliver også spændte og mangler fremadsøgning, changere før afkortningen i den frie galop, løber lidt væk i slutningen af zig-zag turen, etterne mangler mere ligeudretning, lidt volte agtig 1. pirouette mens den 2. pirouette bliver med bedre kvalitet. Lidt sen overgang ved M. Det overordnede billede mangler mere løsgjorthed og selvbæring. 

Mette Vedding Nielsen med Donell Højris: Kommer godt fra start, god balance i traversaderne måske en anelse højt tempo, spændt tilbagetrædning, uens bag i passagen, mangler mere klar piaffe rytme, lidt ubalanceret skridttur, mangler fremadsøgning og rytme i 2. passage/piaffe/passage tur, spændinger i anspringet tll galop, spændinger i toerne og topper op, zig-zag galoppen savner mere smidighed og balance, etterne svinger og med spændinger, mister balancen og med nogle samlede spring bagi i pirouetterne, changementet ved X svinger, bliver lidt på forparten mod slutningen, det kniber med klar rytme i piaffen og overgangene, åben afslutningsparade. 

Anna Kasprzak og Rock Star: Ubalanceret parade, super fri trav med udtryk og power, mangler lidt bæring og balance i traversaderne, lidt spændinger i den første del af passagen, gode overgange ind og ud af piaffen, god piaffe, super afspændt fri skridt med masser af overtrædning, god 2. passage/piaffe/passage, spændt anspring med fejl, store toer changementer hvor Anna bruger hele diagonalen, lidt spændinger i den frie galop hen over midten, lidt højt tempo i zig-zag galoppen, god kontrol i begge pirouetter, lille taktfejl på diagonalen i den frie trav, god piaffe på midten, bliver lidt bagom hjælpen for de sidste meter af passagen frem mod afslutningsparaden. Parret slutter som nr. 2 med 72,433%.

Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zepter: God indridningsparade, flot power og form på diagonalen desværre indløber der en lille taktfejl, gode traversader med super bæring/ramme, god parade med tilbagetrædning, lidt spændinger i starten af passagen, let ind og ud af aktiv regelmæssig piaffe i flot vinkel, god fri skridt, god 2. passage/piaffe/passage (lidt spændinger fnyser lidt), god overgang til galop, lidt ubalanceret start på zig-zag galoppen, gode serier, den første pirouette bliver lidt stor, mens den næste er mere centreret, god afslutning ad midten med flot passage helt frem til afslutningsparade. Vinder med 74,433%.

Laila Wittendorf Petersen med Elvis: Ubalanceret og ikke helt enige om turen, og efter gentagende fejl slutter Laila fornuftigt sin tur efter etterne og opgiver.

Betina Jæger Jensen og Gallardo V: God indridningsparade, ikke direkte op i samlet trav, god diagonal, mangler lidt mere bæring til traversaderne, lidt spændt tilbagetrædning, regelmæssig piaffe men sætter forbenene lidt frem, gode overgange og regelmæssig passage, lidt ubalanceret skridttur, den 2. piaffe tur savner lidt flere trin, toer serie bliver med lidt flade changementer, god zig-zag, gode pirouetter, og god afslutning på midterlinien med god afslutningsparade. 

Lone Bang Larsen og Bakkely´s Onandt: God parade med god fremad ridning i samlet trav, god fri trav på diagonalen, god balance i traversaderne mangler lidt mere bøjning til venstre, lidt spænding i parade med tilbagetrædning, god passage, gode overgange og god piaffe, god fri skridt men bliver lidt spændt i overgangen til den samlede skridt, den 2. piaffe/passage tur med samme kvalitet som den første, men hvor man godt kunne ønske sig lidt mere power, men ligner måske et spørgsmål om ro og timing fra Lones side, løber lidt i toer serien men uden fejl, lidt spændt slutning af zig-zag, starter sent på etterne, god kvalitet i begge pirouetter og god afslutning ad midten. Parret slutter som nr. 3 med 71,767%.

Se resultatet af klassen her.